....

....

Η λούφα στο ΕΚΑΒ (του Γιώργου Τρανταλίδη - Δικηγόρου) - Η απάντηση του Διασώστη


Άρθρο του Γιώργου Τρανταλίδη – Δικηγόρου 

Στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα κατά Παπαδήμου το ΕΚΑΒ έφτασε στο κέντρο της Αθήνας σε 28΄ καταρρίπτοντας παγκόσμιο ρεκόρ! Εάν αυτό συνέβαινε στην Αμερική θα είχε παραιτηθεί ο Υπουργός και θα είχε απολυθεί το πλήρωμα του ασθενοφόρου αυθημερόν. 
Μην εκπλήσσεσθε εάν βλέπετε σε ώρες εργασίας παρκαρισμένα τα οχήματα του ΕΚΑΒ σε παραλίες, σε πεζόδρομους, πλατείες κλπ με το προσωπικό τους να απολαμβάνει φραπέ σε απόλυτη χαλάρωση και ανατολίτικο λήθαργο. 
Εξαιτίας αυτής της αφασίας έχουν εγερθεί εκατοντάδες αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου όπου οι συγγενείς θυμάτων διεκδικούν αποζημιώσεις εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στις μεταφορές ασθενών σε Νοσοκομεία. 
Κανένας μέχρι σήμερα Υπουργός Παιδείας δεν έκανε τον κόπο να εφαρμόσει τον Νόμο και στους λουφαδόρους να επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις καθώς και να τους υποχρεώσει να καταβάλουν οι ίδιοι τις επιδικασθείσες αποζημιώσεις. 
Κανένας επίσης δεν φρόντισε να υποχρεώσει τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ να παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα για την αξία του δευτερολέπτου για την διάσωση της ανεκτίμητης ανθρώπινης ζωής. Στην ελληνική πατέντα για τη λούφα πρέπει να δοθεί παγκόσμιο βραβείο και να καταχωρηθεί στα βιβλία Γκίνες. 
Κανένας λοιπόν να μην διαμαρτύρεται γιατί η χώρα θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμη σφηνωμένη στα βράχια, αφού χιλιάδες του δημοσίου έχουν συντάξει διατριβή στην λούφα και την έχουν επιλέξει ως τρόπο ζωής

πηγη : hephaestuswien.com


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΩΣΤΗ





Κύριε Τρανταλίδη

Είμαι Διασώστης - Πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με κατοχυρωμένη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μόλις από 16 Ιουλίου 2015 (Αρ. Φύλλου 1486) και ενεργός Διασώστης από τις 09-01-2004 έως σήμερα. Έχω δουλέψει άπειρες ώρες όπως καταλαβαίνετε επάνω σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε αρκετά επαρχιακά μέρη στην Ελλάδα. Αυτό μου επιτρέπει να έχω μια γενικότερη εμπειρία από τις επιχειρήσεις των επειγόντων στην επαρχεία.
Έχω δει, έχω ζήσει τον πόνο των συνανθρώπων μου όπως καταλαβαίνετε και έχω ‘’κοιμηθεί’’ με τα προβλήματα τους αρκετές νύχτες. Υπήρχαν βεβαία και κάποιες περιπτώσεις που δεν μπόρεσα να κλείσω μάτι για αρκετές συνεχόμενες νύχτες. 
Είμαι επίσης εκπαιδευτής από το 2013, εγκεκριμένος από το ERC και από την υπηρεσία μου και προσπαθώ να διαδώσω στους Έλληνες πολίτες αυτό που σε κάποιες χώρες είναι αυτονόητο, μιας και το BLS (βασική υποστήριξη της ζωής) για πολίτες, διδάσκετε εκεί στα σχολεία του επίπεδου δημοτικού.
Έχω δώσει αρκετά χρήματα από την τσέπη μου για να μεταβώ εκτός έδρας μου, για να διδάξω στους Έλληνες πολίτες ότι ΔΕΝ είμαι ένας απλός οδηγός ασθενοφόρου αλλά ένας Διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου, που ξέρω να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα από αυτό που μέχρι πριν από μερικά χρόνια νόμιζαν οι περισσότεροι αλλά και πολλοί πιστεύουν ακόμα και σήμερα, και ότι αυτό που θέλω να τους διδάξω σώζει ζωές.
Αυτά βεβαία δεν σας τα λέω για να παινευτώ, το αντίθετο μάλιστα. Είμαι ένας από του εκατοντάδες Διασώστες του ΕΚΑΒ και ίσως ο χειρότερος όλων αυτών που καθημερινά βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν ‘’τον κάθε πικραμένο’’ που έχει την ανάγκη μας, με αμοιβή το 1/3 από αυτήν των αντίστοιχων Δισωστών του εξωτερικού με εξοπλισμό το 1/30 αυτών του εξωτερικού και με συνθήκες εργασίας το 1/300 αυτών του εξωτερικού.

Ας έρθουμε τώρα στο κείμενο σας παρακαλώ.
‘’ Στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα κατά Παπαδήμου το ΕΚΑΒ έφτασε στο κέντρο της Αθήνας σε 28΄ καταρρίπτοντας παγκόσμιο ρεκόρ!’’
Καταρχήν δεν μπορείτε να ξέρετε τον ακριβή χρόνο που έκανε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (εκτός αν έχετε την κάρτα διαβίβασης) δεν μπορείτε να ξέρετε που μπορεί να ήταν πριν (πιθανόν σε άλλο περιστατικό) και γενικότερα γιατί καθυστέρησε (αν καθυστέρησε).
Εντελώς πληροφοριακά θα σα πω ότι ο νόμος λέει ότι η ανταπόκριση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10’. Πριν από αυτό δε, προϋποθέτει ότι για κάθε 30.000 πολίτες ή για 30 χλμ ακτίνα αντιστοιχεί ένα ασθενοφόρο. Φαντάζομαι ότι έχετε υπ’ όψιν σας ότι στο λεκανοπέδιο Αττικής με περίπου 5,5 εκατομμύρια πολίτες, επιχειρούν ανά βάρδια το πολύ 80 ασθενοφόρα κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια και 60 κατά την νυχτερινή. Άρα δεν επιχειρούν ούτε τα μισά από όσα θα έπρεπε.
‘’ Εάν αυτό συνέβαινε στην Αμερική θα είχε παραιτηθεί ο Υπουργός και θα είχε απολυθεί το πλήρωμα του ασθενοφόρου αυθημερόν.’’
Όπως φαντάζομαι καταλαβαίνετε, αυτό στην Ελλάδα δεν συμβαίνει γιατί έχουμε καλούς δικηγόρους. Υπουργούς και μη.
‘’ Μην εκπλήσσεσθε εάν βλέπετε σε ώρες εργασίας παρκαρισμένα τα οχήματα του ΕΚΑΒ σε παραλίες, σε πεζόδρομους, πλατείες κλπ με το προσωπικό τους να απολαμβάνει φραπέ σε απόλυτη χαλάρωση και ανατολίτικο λήθαργο.’’
Εσείς ως δικηγόρος γιατί δεν κάνετε μια καταγγελία στον αρμόδιο εισαγγελέα ή δεν πιέζετε με τους τρόπους που εσείς γνωρίζετε πολύ καλυτέρα από έμενα, να απαγορευτούν τα φραπεδοφόρα ασθενοφόρα στις παραλίες;
‘’ Εξαιτίας αυτής της αφασίας έχουν εγερθεί εκατοντάδες αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου όπου οι συγγενείς θυμάτων διεκδικούν αποζημιώσεις εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων στις μεταφορές ασθενών σε Νοσοκομεία.’’
Ε ας μην παραποιούμε την αλήθεια! Εξαιτίας των συναδέρφων σας που πιέζουν τον κόσμο να καταγγείλει τα ανύπαρκτα έχουν εγερθεί εκατοντάδες αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου όπου οι συγγενείς θυμάτων διεκδικούν αποζημιώσεις. Αλλιώς οι μισοί από εσάς θα πεινούσατε.
‘’ Κανένας μέχρι σήμερα Υπουργός Παιδείας δεν έκανε τον κόπο να εφαρμόσει τον Νόμο και στους λουφαδόρους να επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις καθώς και να τους υποχρεώσει να καταβάλουν οι ίδιοι τις επιδικασθείσες αποζημιώσεις.’’
Νομίζω ότι αυτό είναι πάλι δουλεία του δικαστικού σώματος.
’’Κανένας επίσης δεν φρόντισε να υποχρεώσει τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ να παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα για την αξία του δευτερολέπτου για την διάσωση της ανεκτίμητης ανθρώπινης ζωής.’’
Χμ!! Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι όλοι οι Διασώστες του ΕΚΑΒ περάνε από συνεχιζόμενη εκπαίδευση κάθε χρόνο και αξιολογούνται. Όσο για την άξια του δευτερόλεπτου, ρωτήστε έναν Διασώστη του ΕΚΑΒ τι σκέπτεται όταν περνά με κόκκινο πηγαίνοντας σε επείγον περιστατικό, ενώ κάποιος δικηγόρος κρατά το σχοινί της γκιλοτίνας πάνω από το κεφάλι του, για να του κάνει μήνυση γιατί με δικά του ευθύνη παραβίασε τον Κ.Ο.Κ. προσπαθώντας να σώσει άλλη μια ζωή που κινδύνευε.
‘’ Στην ελληνική πατέντα για τη λούφα πρέπει να δοθεί παγκόσμιο βραβείο και να καταχωρηθεί στα βιβλία Γκίνες.’’
Επίσης στο βιβλίο Γκίνες βάλτε και το ότι αυτός που τρέχει να σώσει μια ζωή σε καθημερινή βάση και πληρώνετε με 1000 εύρο τον μηνά, βρίσκετε στον εισαγγελέα 5 φορές το χρόνο (με δικά του έξοδα) και κατά 99,99% αδίκως, από κάποιους που σκέπτονται καθημερινά πως θα του καταστρέψουν την ζωή ρίχνοντας τον ποινή ή στην φυλακή και πληρώνονται γι’ αυτό 80 ευρώ την ώρα, από τα 1000 ευρώ το μήνα που παίρνει ο πρώτος.
‘’ Κανένας λοιπόν να μην διαμαρτύρεται γιατί η χώρα θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμη σφηνωμένη στα βράχια, αφού χιλιάδες του δημοσίου έχουν συντάξει διατριβή στην λούφα και την έχουν επιλέξει ως τρόπο ζωής’’
Εδώ θα συμφωνήσω, αλλά επιτρέψτε μου να διατυπώσω ότι την λούφα, την δημιούργησε το δικαστικό σώμα, με τα χιλιάδες παραθυράκια που έπλασε επιμελώς για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Κοινώς για να φάει ψωμάκι.
Κύριε Τανταλίδη με όλο τον σεβασμό προς το επάγγελμα σας, αν όλα ήταν τέλεια στην χώρα μας, εσείς και οι συνάδελφοί σας θα ήσασταν ή άνεργοι ή μετανάστες. 
Αν όλα ήταν τέλεια στην χώρα μας, εγώ θα ήμουν επαγγελματίας υγείας και πάλι αλλά με πολύ περισσότερη ‘’λούφα’’.
Και κάτι μετάξι μας τώρα!
Κάθε βραδύ που δεν δουλεύω και γυρνώ στο σπίτι μου να κοιμηθώ, κάνω τον σταυρό μου και αναρωτιέμαι αν έκανα σωστά την δουλειά μου. Όταν έχω την συνείδηση μου ήσυχη, κοιμάμαι και ευχαριστώ τον Θεό που ήταν κοντά μου για άλλη μια φορά.
Όταν κάτι δεν μου αρέσει, ξαγρυπνώ, σκέπτομαι το λάθος μου, διαβάζω και προσπαθώ να μην το ξανακάνω, παρακαλώντας τον Θεό να είναι κοντά μου την επόμενη φορά.
Εσείς από συνείδηση; Όλα καλά; Κοιμάστε τα βράδια;
Με συμπόνια
Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ


πηγη : diasostis.com

2 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβως... Και συμπληρώνω εγώ: τι θα προτιμουσατε κύριε δικηγορε μας; Να ειναι οι διασώστες λουφαδοροι η να κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος; Διότι όταν το ΕΚΑΒ λουφαρει, όλοι οι άνθρωποι χαιρουν άκρας υγείας!! Η μηπως θελετε το αντιθετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χώρα έχει ένα συγκεκριμένο "πρόσωπο"
    Στην βουλή η πλειοψηφία μπορεί και να είναι δικηγόροι !

    Αυτό τα λέει όλα !

    Για το δηλωθέν εισόδημα της κατηγορίας αυτής δεν λέω τίποτα !

    Ούτε για την αντιστοιχία πληθυσμού και ειδικότητας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.