....

....

Στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στο κοινό να μην κάνει κατάχρηση των ασθενοφόρων


Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στο κοινό να μην κάνει κατάχρηση των ασθενοφόρων 

Τρία νέα σοβαρά ιατρικά περιστατικά προστέθηκαν τις δύο τελευταίες μέρες στον κατάλογο των κρουσμάτων θερμοπληξίας λόγω του παρατεταμένου καύσωνα τις τελευταίες ημέρες, με τον αριθμό τους να φτάνει πλέον συνολικά τα οχτώ.

Στην πρώτη περίπτωση, μια γυναίκα 71 ετών από τη Λευκωσία μεταφέρθηκε εμπύρετη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κατάσταση πολύ βαριά, όπως δήλωσε στον «Π» η Α’ ιατρική λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννα Γρηγορίου, αρμόδια για τα θέματα διαχείρισης του καύσωνα. Το δεύτερο περιστατικό της Δευτέρας αφορά άνδρα 85 ετών από τη Λάρνακα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εμπύρετος και με κάποιου βαθμού σύγχυση, όμως η κατάστασή του ήταν πολύ βελτιωμένη χθες και αναμενόταν μέχρι σήμερα να λάβει εξιτήριο. Εξάλλου, χθες, ένας μοναχός 98 ετών μεταφέρθηκε εμπύρετος και αφυδατωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική.

Σε ό,τι αφορά τα προηγούμενα περιστατικά, μια γυναίκα 77 χρόνων εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε πολύ βαριά κλινική κατάσταση, ενώ άλλη μια νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου σε σταθερή κατάσταση, με επιπλοκές των χρόνιων παθήσεων. Ένα ακόμα άτομο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, αναμενόταν χθες να πάρει εξιτήριο. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες δύο γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία, ηλικίας 75 και 60 χρονών, αμφότερες με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Ασθενοφόρα με μέτρο

Εξάλλου, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στο κοινό να μην κάνει κατάχρηση των ασθενοφόρων, διότι αυτές τις μέρες ειδικά χρειάζονται για τα επείγοντα περιστατικά. Σύμφωνα με την κ. Γρηγορίου, μόνο τη Δευτέρα, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων δέχθηκε 220 κλήσεις, αντί για 100 που δέχεται συνήθως σε ένα 24ωρο, που αφορούσαν κυρίως περιστατικά θερμοπληξίας, πολλά σοβαρά περιστατικά θερμικής εξάντλησης, ατυχήματα. Υπήρχαν και όμως περιστατικά μη επείγοντα, τα οποία θα μπορούσαν να περιμένουν ή να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο. 

Πηγή: politis.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.