....

....

Τι Συμβαίνει Με Τα 18 «Ασθενοφόρα»! Τι Απαντά Ο Πολάκης


Γράφει ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης

τ. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας


Επειδή πολλοί ερωτούν «Τι έγινε με τα 18 ειδικά ασθενοφόρα» που μας δώρισε η Ολλανδία
σας ενημερώνω ότι:
Μετά από το δημοσίευμα του άρθρου μου στην ηλεκτρονική εφημερίδα Βήμαpress.gr, στις 9 Μαρτίου 2017, με τίτλο «Σκάνδαλο εγκληματικής διαχείρισης από το κράτος! “Γυμνώνουν” τα ειδικά ασθενοφόρα για να τα στείλουν στα hot spots….!!!» και το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κος Γεώργιος Αρβανιτίδης (Β’ Θεσσαλονίκης), κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό στις 11 – 5 – 2017, επισυνάπτοντας το άρθρο και στην οποία απάντησε ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας κος Παύλος Πολάκης στις 12 – 7 – 2017, την οποία μας κοινοποίησε ο κος Αρβανιτίδης, τον οποίο ευχαριστούμε και για την ανταπόκρισή του και το ενδιαφέρον του και την δημοσιεύουμε για ενημέρωσή σας.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του διαβάζοντας το άρθρο μου και την απάντηση του του υπουργού.
Βέβαια για παραχώρηση ενός σετ στο ΕΤΙΚ 1 και ενός στο ΕΤΙΚ 2, που μπορεί να μεταβούν για αποστολή στο εξωτερικό, δεν κάνει κάποια μνεία. Όσο για το εσωτερικό, δεν είδαμε κάποια τέτοια μονάδα ούτε στη Λέσβο, ούτε στην Κω, μετά τα χτυπήματα του Εγκέλαδου… Ούτε το πώς θα γίνει να μεταβεί άμεσα στον τόπο της έκτακτης ανάγκης και καταστροφής…. Αναφέρεται και στις Ασκήσεις που έγιναν, με τους εμπλεκόμενους φορείς… Πάντα έτσι γινόντουσαν κε υπουργέ…! Απλά τα σχέδια ήταν και είναι (;) απόρρητα… Το ότι ενεπλάκησαν οι εργαζόμενοι δε σημαίνει τίποτα, γιατί απλά ενημερώνονται εκείνη τη στιγμή για το ρόλο τους….
Τα λέω όλα αυτά γιατί, στο Συνέδριο της Ρόδου, πριν από λίγες ημέρες, για το οποίο σας ενημέρωσα στο προηγούμενο άρθρο μου, παρευρέθηκε και συμμετείχε και ο νέος Διοικητής του ΕΚΕΠΥ και τέως του ΕΚΑΒ, κος Νικόλαος Παπαευσταθίου, όπου, σε συζήτηση που είχα μαζί του, με ενημέρωσε ότι «αποχαρακτηρίστηκαν» πλέον τα Σχέδια «ΠΕΡΣΕΑΣ» και «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και είναι αδιαβάθμητα. Όμως θεωρώ ότι θα πρέπει να ενημερώσετε για τον αποχαρακτηρισμό και τις Υγειονομικές Περιφέρειες καθώς και τους εμπλεκόμενους Φορείς, με κάποιο έγγραφο, γιατί μέχρι στιγμής, τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει…!
Εάν έχει υλοποιηθεί (….) επιτρέψτε μου να τον συγχαρώ και μέσα από το άρθρο μου, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δυστυχώς στη χώρα μας, για «τα ευκόλως εννοούμενα» χρειάζεται να περάσει πολύς χρόνος, προκειμένου να υλοποιηθούν και είναι αποτέλεσμα – ενέργεια η υλοποίησή τους ενός ανθρώπου με ευρύτητα πνεύματος.
Στο άρθρο μου «Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών…του Ε.Κ.Α.Β. – Λυπάμαι κ. Υπουργέ!» στις 14 Απριλίου 2017, είχα εκφράσει την ευχή «Μακάρι κε Παπαευσταθίου να βγάλετε το χακί από τα σχέδια!» και το κάνατε. Βλέπετε από τα τέλη του 1996 που ανέλαβα τότε την Πολιτική Προστασία στην τότε «κρατική» Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και μέχρι που συνταξιοδοτήθηκα στα τέλη του 2013, φώναζα σε «ώτα μη ακουόντων», ίσως γιατί ο τότε Διοικητής του ΕΚΕΠΥ ήταν στρατιωτικός γιατρός και αντιμετώπιζε το σεισμό και την πυρκαγιά ή την έκτακτη ανάγκη σαν πόλεμο…. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ»….
Όμως κε Παπαευσταθίου πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα στη Ρόδο, αν στις Ασκήσεις του Αεροδρομίου και του Πλοίου «με τους δεκάδες τραυματίες», χρησιμοποιείτο και μια μονάδα (ένα σετ) από αυτά τα Ολλανδικά ειδικά «ασθενοφόρα», στα οποία εκπαιδεύθηκαν και άτομα του ΕΚΑΒ Ρόδου για τη χρήση τους, όπως μου δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι ασκούμενοι του ΕΚΑΒ Ρόδου.
Ας ελπίσουμε στο Συνέδριο του 2018, να έχουμε τη σωστή εικόνα….!
Άλλωστε οι Ασκήσεις γίνονται και για να εξασκούνται και στα μέσα οι ασκούμενοι….
Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και στο σχόλιό σας για τα ολλανδικά σετ , ότι «θα δεις, τίποτε δεν έχει χαθεί και θα…» Ελπίζω και πιστεύω ότι δε θα μείνετε στο «θα», για το καλό του Ελληνικού λαού!

Πηγή : vimapress.gr

 Διαβάστε τα άρθρα :



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.