....

....

Τον πρώτο σταθμό ΕΚΑΒ στη Θάσο εγκαινίασε ο Πολάκης


ΘΩΜΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 6Ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΑΒ

Η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο ήταν ένα πάγιο αίτημα του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ και της τοπικής κοινωνίας της Θάσου. 


Το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα πήραμε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ.Κων.Καρακατσιανόπουλο τον Νοέμβριο του 2015 όταν με πρωτοβουλία των 3 κυβερνητικών Βουλευτών του νομού μας (Γ.Παπαφιλίππου,Δ.Εμμανουηλίδη και Κ.Μορφίδη) έγινε συνάντηση στο ΕΚΑΒ Αθηνών με παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ.Κ.Χατζηεμμανουήλ και του Δ/ντη του Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ.

Στις 26/01/2016 έγινε δεκτό από το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ το αίτημα για τη δημιουργία Τομέα στη Θάσο.



Χρειάστηκαν όμως έκτοτε συνεχείς και επίμονες προσπάθειες για να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση. Καθοριστική ήταν η στάση και οι παρεμβάσεις του Θάσιου Βουλευτή κ.Γ.Παπαφιλίππου όπως και μελών της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Θάσου (Βασ.Παπαφιλίππου ,Ν. Νικολούδη).


Πρώτα μετακινήθηκε διασώστης από το ΕΚΑΒ Καβάλας που διαμένει στη Θάσο παρά τις έντονες αντιδράσεις του Σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας. 
Στη συνέχεια τον Ιούνιο του 2017 κάμφθηκαν οι λυσσαλέες αντιδράσεις του Υ.Σ. του ΕΚΑΒ και ο Πρόεδρος μέσα από μία πρωτόγνωρη διαφανή διαδικασία κατόρθωσε να μετακινήσει 3 διασώστες από το ΕΚΑΒ Αθηνών στη Θάσο. Προ ολίγων ημερών οριστικοποιήθηκαν οι μεταθέσεις των 4 διασωστών και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε για ενίσχυση του Τομέα της Θάσου με άλλους 2 Διασώστες ώστε μαζί με τα 4 υπηρετούντα πληρώματα του Κ.Υ. να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 10 ατόμων που πρέπει να έχει ο Τομέας.

Υλοποιήθηκε επίσης η βούληση του Προέδρου του ΕΚΑΒ για συστέγαση του Τομέα στο χώρο του Κ.Υ. εφόσον ο χώρος της Υγείας πρέπει να είναι ενιαίος και αδιαίρετος και να υπάρχουν συνέργειες .Είναι πράγματι ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς εργαζόμενους σε Τομείς Υγείας να συνεργάζονται αρμονικά και με αλληλεγγύη μεταξύ τους.

Πηγή : 


Θάσος: Παρουσία Πολάκη τα εγκαίνια του τομέα ΕΚΑΒ




Στην πλήρη κάλυψη της Θάσου με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού συμβάλλει η αυτόνομη λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Για έμπρακτη απόδειξη της κυβέρνησης στην ενίσχυση της νησιωτικότητας έκανε λόγο ο κ. Πολάκης.
«Οι ενέργειές μας απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρκατσανόπουλος, ο οποίος μίλησε και για εμπόδια γραφειοκρατικά και μάχες με το «εγκατεστημένο πελατειακό σύστημα».
«Ανασαίνουμε» είπε χαρακτηριστικά για τη λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου, Θωμάς Αγγελόπουλοςπροσθέτοντας ότι από τον περασμένο Ιούλιο βοήθησε σημαντικά να καλυφθούν οι αυξημένες λόγω του τουρισμού ανάγκες που δημιουργήθηκαν.
«Λύνεται ένα σημαντικό πρόβλημα της Θάσου» ανέφερε ο καταγόμενος από το νησί βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου.
Ήταν αποτέλεσμα μια επταετούς προσπάθειας, τόνισε ο δήμαρχος Θάσου Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, για να αισθάνονται οι πολίτες του νησιού πιο ασφαλείς. Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον εκλιπόντα γιατρό Δημήτρη Έλληνα ενώ ευχαρίστησε και τον πρώην βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη (ΝΔ) για την υποστήριξή του.
Ο δήμαρχος Θάσου ανακοίνωσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε με νομοθετική ρύθμιση να υπάρχει πλοίο επιφυλακής τις νυχτερινές ώρες, κάτι που σήμερα γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τις ναυτιλιακές εταιρίες.
Ο τομέας ΕΚΑΒ Θάσου στεγάζεται με το Κέντρο Υγείας του νησιού, στον Πρίνο.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Φ.Ν.-Θ., Στέφανος.
Πηγή : ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.