....

....

Καλορίζικο το νέο μας ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Καρύστου.


Μια τεράστιας σημασίας δωρεά ήρθε στην εξουσιοδότηση του ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ένα υπέρ μοντέρνο εξοπλισμένο 4χ4 ασθενοφόρο στην υπηρεσία των πολιτών της Νότιας Εύβοιας.



Παρόν και ο κ.Νίκος Κόκκος , Τομεάρχης ΕΚΑΒ Ευβοίας  όπως και όλο το πλήρωμα που στελεχώνει την υπηρεσία στην περιοχή μας.

Οι βάρδιες είναι καλυμμένες και ευχόμαστε να είναι αχρείαστοι και αυτοί και το τέλειο ασθενοφόρο για όλο τον κόσμο!



 Ευχαριστούμε πολύ το Ίδρυμα Σταύρος  Νιάρχος !


Πηγή : sofiascomments.com

Παρουσία στου αν. Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού η παραλαβή του ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Καρύστου- Τι δήλωσε για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τον Αξονικό Τομογράφο


Την Κάρυστο επισκέφθηκε ο πρωί της Τρίτης, ο αν. Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός ο οποίος παραβρέθηκε στην παράδοση του ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Καρύστου που έγινε παρουσία του Υπεύθυνος δομών ΕΚΑΒ Ν. Εύβοιας Νίκου Κόκκου, του Δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου, της Προέδρου του Συνδέσμου Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καρύστου Μαρίας Βερούχη και μελών αυτού.
Όπως και της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Σόνιας Ντασίου και μελών του Συλλόγου που «πρωτοστάτησαν» στη διεκδίκηση σύστασης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου, και τα κατάφεραν.
Ο κ. Βαρδαρός στην σύντομη τοποθέτηση του ανέφερε ό,τι το Νοσοκομείο Καρύστου αποτελεί πρότυπο, με αρωγό την τοπική κοινωνία. Αναφέρθηκε στον αγώνα που έκανε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών για να αποκτήσει Μηχανημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας το Νοσοκομείο Καρύστου σε συνεργασία με το Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, Αναστάσιο Μίχα.
Αλλά και στο «πείσμα» του Εμπορικού Συλλόγου που κατάφερε να διεκδικήσει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Καρύστου και μάλιστα πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να υπάρξει πολιτική απόφαση, γι’ αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο Εμπορικός Σύλλογος θα εκπονήσει και τη μελέτη που χρειάζεται για την κατασκευή του χώρου που θα στεγάσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr μετά τη συνάντηση με τον κ. Βαρδαρό, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρύστου Σόνια Ντασίου τη μελέτη για λογαριασμό του Εμπορικού Συλλόγου θα κάνει δωρεάν η μηχανικός Ροδο Σφυρίδη με την οποία θα την παραδώσουν στη συνέχεια στο Νοσοκομείο για να ολοκληρωθεί ο φάκελος.
Για τη σημαντική συμβολή του Διοικητή Αναστάσιου Μίχα σε όλα αυτά που γίνονται στο Νοσοκομείο Καρύστου, μίλησε ο κ. Βαρδαρός δίνοντας του τα εύσημα.
«Βρεθήκαμε σήμερα στην Κάρυστο για να δούμε με τους φορείς τα βήματα που θα ακολουθήσουμε από δω και πέρα σε ό,τι αφορά τόσο την κατασκευή μονάδας Τεχνητού Νεφρού, όσο και στην τοποθέτηση αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομειο Καρύστου» δήλωσε στοeviakosmos.gr, ο αν γ.γ. του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, από την Κάρυστο, επισημαίνοντας σε ό,τι αφορά τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, θα πρέπει να γίνει μελέτη του χωρου, να κατατεθεί ο φάκελος στο Υπουργείο και να χρηματοδοτηθεί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση. 
«Μέχρι το τέλος του χρόνου ευελπιστούμε να εχετε και Αξονικό Τομογράφο στο Νοσοκομειο Καρύστου. Μαζί με τη Μονάδα Τεχνητού νεφρού δίνουμε ένα μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας τόσο τους δημότες όσο και στους επισκέπτες που θα επισκέπτονται την Κάρυστο».
Για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο και τη συμβολή της δημοτικής αρχής που στέκεται δίπλα στις προσπάθειες αυτές, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ο οποίος αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος που οι προσπάθειες που γίνονται υλοποιούνται άμεσα. Ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τη σημαντική βοήθεια, την ευαισθησία και την ενεργητικότητα που δείχνουν για την επίτευξη των στόχων αυτών.
Τέλος, για τη σημασία του Τομέα ΕΚΑΒ και την αναβάθμιση αυτού μίλησε ο Υπεύθυνος δομών ΕΚΑΒ Ν. Εύβοιας Νίκος Κόκκος.
«Καταφέραμε μέσα σε 2 χρόνια να στελεχώσουμε τον Τομέα ΕΚΑΒ της Καρύστου που σήμερα έχει 3 ασθενοφόρα και 9 άτομα πλήρωμα» είπε ο κ. Κόκκος και συνέχισε: «Το ασθενοφόρο που δόθηκε σήμερα από το Ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ, μετά από πιέσεις της διοίκησης του ΕΚΑΒ, είναι 4Χ4. Κατάλληλο για πρόσβαση σε δύσκολα σημεία, καθώς απορροφά τους κραδασμούς και μπορεί να παρέμβει ακόμη και σε πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες». Στόχος όλων η ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας του κόσμου της Καρύστου και όσων επισκέπτονται μία απομακρυσμένη περιοχή όπως αυτή είπε ο κ. Κόκκος.
karv1
karv2

29133385 612172045784892 5394192595486244864 n

Πηγή : eviakosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.