....

....

Σε κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό απέδωσε τις καταγγελίες

Η στήριξη του ΕΚΑΒ και η συνεχής, περαιτέρω ενίσχυση του αποτελεί την απόδειξη ότι κάθε άλλο παρά προωθείται η ιδιωτικοποίηση, υποστήριξε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας Ηπείρου-Κέρκυρας Βασίλης Παπαδιώτης, δίνοντας διευκρινίσεις για την καταγγελία, που προήλθε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΕΚΑΒ και κυρίως την ΠΟΕΔΗΝ, για «προτροπή» στην εμπλοκή ασθενοφόρων και οδηγών ιδιωτικών κλινικών σε επείγουσες διακομιδές.


Ο κ. Παπαδιώτης, όντας διευθυντής και εργαζόμενος  για 15 χρόνια στο ΕΚΑΒ, ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε ποτέ καμία εντολή από την πολιτική ηγεσία για κάτι τέτοιο, αποδίδοντας τις καταγγελίες στον κακώς νοούμενο συνδικαλισμό και τους «συνδικαλιστοπατέρες».

«Εγώ οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Ιωαννίνων. Ουδέποτε υπήρξε γραπτή ή προφορική εντολή, από οποιαδήποτε κυβέρνηση, κανένας μα κανένας υπουργός δε μου έδωσε ποτέ εντολή, γραπτή, πρωτοκολλημένη ή προφορική για αυτό το θέμα. Σε αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοια τεχνάσματα, απαντάμε με την καθημερινή μας δουλειά. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ και υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του. Σε καμία περίπτωση δεν απευθυνθήκαμε σε ιδιωτικό ασθενοφόρο», σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης, επισημαίνοντας ότι το ίδιο το ΕΚΑΒ δαπανά χρήματα για να εκπαιδεύσει κάθε πολίτη στις πρώτες βοήθειες και τη χρήση απινιδωτή, ενώ καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυσή του σε όλη την περιφέρεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως, «σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με το όψιμο ενδιαφέρον μερίδας συνδικαλιστών για χρήση ιδιωτικών ασθενοφόρων στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, έχουμε να δηλώσουμε πως η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιαδήποτε θεωρία ή άποψη. Επίσης, ουδέποτε έχει δοθεί εγγράφως εντολή χρήσης ιδιωτικού ασθενοφόρου από οποιαδήποτε διοίκηση». 
Επίσης, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, στις ελάχιστες φορές που πιθανόν να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε κάποιο επείγον περιστατικό, «τότε και μόνο τότε και για ηθικούς λόγους, προκειμένου να σωθεί κάποιος συνάνθρωπός μας, δεχόμαστε το αυτονόητο. Αφού ο νόμος επιτρέπει σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα να διαθέτουν ασθενοφόρα, αν αυτά αφιλοκερδώς συνδράμουν, δεν απειλούν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ, αλλά σώζουν μια ανθρώπινη ζωή».
Για το θέμα έχει διαταχτεί έρευνα από τον υπουργό Υγείας Π. Πολάκη που αφορά την ανάρτηση και δημοσιοποίηση του εγγράφου, το οποίο φέρεται να υπήρχε στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ και ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει την αντιπαράθεση της ΠΟΕΔΗΝ με το υπουργείο Υγείας, που «καλά κρατεί», όπως αναδεικνύεται.
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν παύει να υπάρχει το ζήτημα της έλλειψης του προσωπικού. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδιώτης, η Κέρκυρα έχει (και είχε στο παρελθόν) δύο ασθενοφόρα, αλλά τώρα ενισχύεται καθημερινά με ένα ή δύο από τα Γιάννενα, ενώ αναμένονται δύο αφίξεις στο Κ.Υ. Λευκίμμης και δύο διασώστες, για τους οποίους υπάρχουν οι θέσεις, αλλά αναμένεται η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Επιπλέον, όλα τα νησιά, όπως και η Κέρκυρα, την περίοδο του καλοκαιριού ενισχύονται με διασώστες από ολόκληρη τη χώρα.
Τέλος, ο κ. Παπαδιώτης αναφέρθηκε και στις ενέργειες ενίσχυσης του ΕΚΑΒ, που έχουν λάβει χώρα. Ήδη λειτουργεί στον Μεσοπόταμο, με καλά αποτελέσματα, ο νέος τομέας του ΕΚΑΒ στις παραθαλάσσιες περιοχές της Πρέβεζας, αλλά και η επιχειρησιακή βάση στο Βουλγαρέλι Άρτας, που το καλοκαίρι ο πληθυσμός αγγίζει τις 7.000 περίπου.
Τέλος, σήμερα ο κ. Παπαδιώτης επισκέπτεται το Άκτιο, όπου θα λειτουργήσει βάση για ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, διευκολύνοντας τις αεροδιακομιδές.
Πηγή : agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.