....

....

Στην Καλαμπάκα ο Πρόεδρος ΕΚΑΒ Ελλάδος – Ενημερώθηκε για την δωρεά του Ασθενοφόρου από την Ι.Μ. Βαρλαάμ



Βαγγέλης Γκιάτας
4 Μαρτίου 2015, 13:49

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η υπόθεση ξεκινάει από το 2010 όταν η Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων ανταποκρίθηκε στην αγωνιά των κατοίκων της περιοχής αλλά και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στο ότι το Ασθενοφόρο που στάθμευε στο Κέντρο Υγείας ήταν πολλών ετών και δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες.
Ο Ηγούμενος της Μονής πατέρας Ισίδωρος και οι Μοναχοί αφουγκραζόμενοι  τις εκκλήσεις αυτές αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την αγορά ενός υπερσύγχρονου Ασθενοφόρου (αφού το κράτος αδυνατούσε να το κάνει) για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των κατοίκων.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλά ορεινά χωριά της Καλαμπάκας τους χειμερινούς μήνες επέβαλαν την αγορά ενός ειδικού οχήματος (4χ4) που θα μπορούσε να προσεγγίζει χωρίς προβλήματα.
Το ποσό αυτού το Ασθενοφόρου άγγιξε τις 70 χιλιάδες ευρώ που η Ιερά Μονή (από τις οικονομίες της και το υστέρημα) κατέθεσε στις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες για την απόκτησή του.
Και το Ασθενοφόρο πήγε στην Καλαμπάκα και σε ειδική τελετή (παρουσία του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων) έγινε η παραλαβή και μπήκε σε λειτουργία.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ευχαρίστησαν την Ιερά Μονή και ως ένδειξη ευχαρίστησης έγραψαν με μικρά γράμματα πως το όχημα είναι δωρεά του Μοναστηριού.

Πριν ένα χρόνο περίπου ,  το Ασθενοφόρο εθεάθη στην Καλαμπάκα να κυκλοφορεί αυτή την φορά όμως με σβησμένη την αναφορά στην Δωρεά που έγινε.
Οι εργαζόμενοι τότε γνωστοποίησαν ότι η εντολή να σβήσει η αναφορά της δωρεάς πάνω στο όχημα , είχε έλθει από την κεντρική Διοίκηση .
Ο λόγος που ανέφεραν τότε ήταν ότι ο πρώην πλέον , Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Παπαγιαννίδης έδωσε την εντολή γιατί αποφάσισε να στείλει άλλο Ασθενοφόρο στην περιοχή, μιας και το υπάρχον δεν ήταν αυτό που τελικά πλήρωσε η Ιερά Μονή Βαρλαάμ.
Βέβαια πέρασαν αρκετές εβδομάδες και νέο Ασθενοφόρο δεν αντικατέστησε το υπάρχον στην Καλαμπάκα παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις.
Ο πρώην  πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδας είχε διατάξει Ε.Δ.Ε.
Ε.Δ.Ε. είχε διατάξει  πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος κύριος Παπαγιαννίδης για το θέμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Καλαμπάκας , θεωρώντας  ότι όντως κάτι δεν πήγε όπως έπρεπε στην Δωρεά των 70.000 χιλ. ευρώ για την αγορά του ασθενοφόρου, αφού το όχημα που ήρθε στη Καλαμπάκα είναι άλλων προδιαγραφών από αυτό που πλήρωσε η Ι.Μ. Βαρλαάμ.
Είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή
Εξηγήσεις ζητούσε , με ερώτησή της, από τον υπουργό Υγείας για δωρεά της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ υπέρ των κατοίκων της Καλαμπάκας, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελών. Αναλυτικά η κα  Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι : << η εν λόγω Ι.Μ δώρισε 70 χιλιάδες ευρώ στο υπουργείο Υγείας για την αγορά ασθενοφόρου 4 Χ 4 με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων ορεινών χωριών της περιοχής. Τελικά αποδείχθηκε πως το ασθενοφόρο που διέθεσε το ΕΚΑΒ στην Καλαμπάκα όχι μόνο δεν ήταν 4 Χ 4 αλλά και ότι δεν υπάρχει εκ μέρους του υπουργείου απολογισμός για το πως αξιοποιήθηκαν τα χρήματα της δωρεάς που έκανε η Ι.Μ Βαρλαάμ για την τοπική κοινωνία. ’’Ο υπουργός οφείλει άμεσα να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Πως διατέθηκαν τα χρήματα της δωρεάς που έκανε η Ι.Μ Βαρλαάμ στο υπουργείο του; Πότε θα έρθει τελικά ασθενοφόρο 4 Χ 4 στη Καλαμπάκα; Και επιτέλους πως αξιοποίησε κατά την τελευταία 5ετία το υπουργείο Υγείας αντίστοιχες δωρεές ιδιωτών ή κοινωνικών φορέων (σε ασθενοφόρα ή σε χρήμα); Να δοθεί αναλυτικός κατάλογος νέων ασθενοφόρων που αποκτήθηκαν από το 2009 ως σήμερα με αναφορά στο ύψος / είδος της δωρεάς, τύπο οχήματος, κόστος απόκτησης / μετασκευής, υπηρεσία διάθεσης (νοσοκομείο, κέντρο υγείας, τομέα ΕΚΑΒ)>>.
Για το συγκεκριμένο θέμα επισκέφτηκε σήμερα την Καλαμπάκα ο νέος Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ελλάδος κος Παπαευσταθίου Νικόλαος , συνοδευόμενος από τον Διευθυντή ΕΚΑΒ περιφέρειας Θεσσαλίας κο Παπαγγελή Δημήτριο και τον Πρόεδρο των εργαζομένων Θεσσαλίας κο Ιωάννη Γούλα.
Ο κος Παπαευσταθίου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για το θέμα της δωρεάς του Ασθενοφόρου και από εκεί όλοι μαζί μετέβησαν στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ όπου συναντήθηκαν με Ηγούμενο και τον ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις.
DSC_9674_DCE 
DSC_9672_DCE

DSC_9670_DCE

DSC_9665_DCE

DSC_9660_DCE

DSC_9659_DCE

DSC_9658_DCE

πηγή  stagonnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.