....

....

Η άποψη για την εκδήλωση της Ημέρας του διασώστη, ενός πρώην εργαζόμενου στο ΕΚΑΒ.


Αύριο είναι μια πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ημέρα για τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Η 14η Ιανουαρίου θα είναι εφεξής αφιερωμένη στον Ελληνα Διασώστη. Τον ΗΡΩΑ άνθρωπο-επαγγελματία, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες προσφέρει στον συνάνθρωπο, την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα. Αυτόν, που τόλμησε και τολμά, να προσφέρει υπεράνω δυνάμεων, όχι μόνο τα όσα καλείται, αλλά και τα όσα η ψυχή του επιβάλλει και αισθάνεται, με κάθε μέσο, με επίγειο, ιπτάμενο, ή πλωτο.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της γιορτινής αυριανής ημέρας, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, σωματείων εργαζομένων κ.λ.π που κλήθηκαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, κλήθηκαν και άνθρωποι που όχι μόνο δεν πρόσφεραν στο ΕΚΑΒ, ούτε με την παρουσία τους, ούτε με τις πράξεις τους, αλλά αντιθέτως οδήγησαν το ΕΚΑΒ σε παράδρομο και όχι σε Κεντρική Λεωφόρο όπως του άρμοζε. Που δε φρόντισαν τους εργαζόμενους , αλλά που προβλήθηκαν μέσα από το έργο των Διασωστών και πλούτισαν το βιογραφικό τους. Κλήθηκαν άνθρωποι, που λειτούργησαν σε βάρος του ΕΚΑΒ και που αύριο θα παραστούν ως επαγγελματίες μαιντανοί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για να λάβουν τα δευτερόλεπτα δημοσιότητας που θεωρούν ότι αξίζουν.
Εκείνοι όμως που θα έπρεπε να έχουν κληθεί για να παραστούν, αύριο θα είναι απόντες. Θα είναι απόντες, ΟΛΟΙ οι Διασώστες, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, που δίνουν καθημερινά το παρόν ,ανεξαρτήτως δυσκολιών, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, χωρίς δεύτερη σκέψη, μέσα σε αυτήν την ανέχεια που ζούμε. Θα είναι ΑΠΟΝΤΕΣ , αυτοί που θα έπρεπε να πλαισιώνουν την εκδήλωση.
Θυμώνω πραγματικά που κρύβουμε στην άμμο τα πρόσωπα μας
Λυπάμαι πραγματικά , που κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια...
Λυπάμαι πραγματικά , που εξομοιώνονται όλοι, ανεξαρτήτως ποιότητας και προσφοράς.
Πολλοί πέρασαν από τα "έδρανα" του ΕΚΑΒ, κι ακόμη λιγότεροι το πόνεσαν...
Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι, αύριο, τα λαμπερά τους χαμόγελα , γιατί όσο κι αν προσπαθήσουν να πείσουν ότι "γράφουν" καλά στις κάμερες, οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, τους γνωρίζουν καλύτερα, από τις πράξεις τους.


από το fb Ιωαννα Νιτσιου

1 σχόλιο:

  1. Γράφεις και το όνομα σου
    κρίνεις χωρίς να είσαι καν διασώστης
    και κυρίως δεν έχεις προσφέρει τίποτα στο Εκαβ
    όσο δούλεψες (γράψε αν έκανες πλήρες 8ωρο ποτέ στα τόσα χρόνια ).
    Μόνο λόγια μπας και τα πιστέψει κανένας που δεν σε ξέρει
    Άσε αυτούς που έμειναν να το τιμήσουν όπως θέλουν.
    Εσύ απόλαυσε την ξεκούραστη σύνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.