....

....

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας:"Μείζον πρόβλημα η στελέχωση Τομέων από διασώστες&ασθενοφόρα .....και όχι το κτιριακό ..



Τι είπε στο epirus-tv-news.gr ο  γ.γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων κ.Πέτρος Βασιλείου

Την έκπληξη  του Σωματείου  Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας προκάλεσε  πρόσφατη δήλωση  του Διευθυντή ΕΚΑΒ της ανωτέρω  Περιφέρειας αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν το ΕΚΑΒ .
Ειδικότερα όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων  ,ο Διευθυντής  του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας χαρακτήρισε ως μείζον πρόβλημα για την Υπηρεσία το κτιριακό ,με το Σωματείο ωστόσο των εργαζομένων να υπογραμμίζει ότι το μείζον πρόβλημα  δεν είναι αυτό ,αλλά η στελέχωση  Τομέων από διασώστες, ασθενοφόρα κ.λπ.
Το epirus-tv-news.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά  με τον  γ.γραμματέα του Σωματείου,  κ.Πέτρο Βασιλείου ,ο οποίος  περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορους Τομείς  αναφορικά  με τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό .
Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις   το" καθεστώς" των ελλείψεων   επικρατεί  αρκετά χρόνια ,όπως στην περίπτωση του Τομέα Παραμυθιάς όπου από το 2013  τέσσερα  άτομα καλούνται να εξυπηρετήσουν μια μεγάλη περιοχή .
Η εικόνα είναι παρόμοια ,σύμφωνα με τον κ.Βασιλείου και σε Τομείς που δημιουργήθηκαν πρόσφατα ,όπως αυτός στο Βουργαρέλι  όπου δύο άτομα καλούνται να καλύψουν 1 βάρδια για 5 μέρες την εβδομάδα.
Στον Μεσοπόταμο , 4 άτομα με 2 ασθενοφόρα και 2 βάρδιες  καλούνται να  είναι στο πλευρό όσων χρήζουν επέμβασης του ΕΚΑΒ σε μια επίσης μεγάλη σε εύρος περιοχή  με αυξημένες ανάγκες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ,αφού τα παράλια της Πάργας και της Πρέβεζας ,σφύζουν από ζωή .
Στο  πολυσύχναστο νησί της Λευκάδας  η μάχη των διασωστών είναι ακόμη πιο  δύσκολη  έπειτα και από τη μετακίνηση εργαζομένων  από τον εν λόγω Τομέα για την κάλυψη  του Μεσοπόταμου  και με  1 ασθενοφόρο  οι άνδρες και οι γυναίκες της Υπηρεσίας  υπερβάλλουν εαυτούς στη  Λευκάδα  για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Παρόμοια  είναι η εικόνα και στην Κέρκυρα ,όπου με  2 ασθενοφόρα   για όλο το νησί δίνεται και εκεί ανάλογος  σκληρός αγώνας από τους εργαζομένους .
Εκτός  όμως από τα προβλήματα  στελέχωσης Τομέων από διασώστες  και  ασθενοφόρα,  το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας    μέσω της σχετικής ανακοίνωσης που εστάλη στα ΜΜΕ  εκφράζει την απορία του  για τη διακοπή εκπαίδευσης των πολιτών, χωρίς να έχει προκύψει κάποια  απολύτως αλλαγή στο κτίριο   από την προηγούμενη εκπαίδευση του Ιανουαρίου.



 epirus-tv-news.gr

15 σχόλια:

  1. όλα καλά, αλλά δεν υπάρχει πρόταση για το πως θα πληρωθούν οι κενές θέσεις στους τομείς που αναφέρει η ανακοίνωση.
    με ποιον τρόπο;
    με νέες προσλήψεις που δεν διεκδικεί κανείς επιτακτικά;
    ή με μεταθέσεις από άλλες περιφέρειες;
    ξεχνούν ίσως, ότι οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν όποιες μεταθέσεις προέρχονται από την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κενές θέσεις θα καλυφθούν κάνοντας τα νοσοκομεία τα δευτερογενή περιστατικά όπως ορίζει και η νομοθεσία και το ΕΚΑΒ θα αναλάβει τα επείγοντα όπως ορίζει η νομοθεσία. Έτσι θα μπορέσει να απλώσει τις υπηρεσίες του στο επείγον σε περισσότερες περιοχές καλύπτοντας τα επείγοντα. Απλώς για να γίνει κατανοητό αυτό πρέπει να διοικήσουν εξειδικευμένοι άνθρωποι γύρω από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα. Σιγά σιγά η άποψη αυτή κερδίζει έδαφος σε όλη την Ελλάδα, αν και αυτονόητο θέλει το χρόνο του. Το παράλογο συνήθως κάνει περισσότερη φασαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μύθος, ένας μύθος είναι όλο αυτό το αφήγημα, οι ελλείψεις και οι κενές θέσεις, μόνο με νέες προσλήψεις αντιμετωπίζονται και όσο για τις διοικήσεις που λες, δεν είναι απαραίτητη η συνάφεια, μην ξεχνάς το ρητό, ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mύθος είναι ότι το ΕΚΑΒ κάνει τα πάντα. Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει αυτό. Τώρα για το ποιος είναι περισσότερο μωρός από τους ιατρούς άσε να έχω τις επιφυλάξεις μου, υπάρχουν και άλλες επαγγελματικές ιδιότητες που είναι φαβορί για τη πρωτιά της μωρίας. Πάντως τα στοιχεία της ίδιας της υπηρεσίας δείχνουν ότι το παιχνίδι με τα επείγοντα είναι χαμένο. Προσπαθεί δήθεν να προστατέψει τη δημόσια υγεία κάνοντας τα εξιτήρια τη στιγμή που κυκλοφορούν 150 ιδιωτικά. Αν πραγματικά θέλει έναν δημόσιο φορέα ας προσλάβει τόσο κόσμο ώστε οι ιδιώτες να μην μπορούν να ανταγωνιστούν το ΕΚΑΒ. Συνεπώς πρόκειται για καθαρή επιλογή της πολιτείας να έχει το ΕΚΑΒ σ αυτή τη κατάσταση. Στην Αττική το 40% των επειγόντων περιστατικών έχει πάνω από μια ώρα αναμονή και παράλληλα κάνουν εξιτήρια. Αυτές είναι οι προτεραιότητες, μια ώρα αναμονή! Πολιτική διαχείριση για να δείξουμε ότι κάνουμε τα πάντα. Με ποιο κόστος; Την μία ώρα αναμονή σε επείγον. Συνεχίστε έτσι, κάθε μέρα μας δικαιώνετε και περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ομολογείς ότι, η λύση είναι προσλήψεις, προσλήψεις, προσλήψεις, τα υπόλοιπα που λες είναι, απλή διαχείριση.
    Στο ΕΚΑΒ μπορούν να συνυπάρχουν όλες οι δομές και των επειγόντων και των ενδονοσοκομειακών και των χρόνιων και των εξιτηρίων, με την προϋπόθεση να υπάρχει προσωπικό.
    τώρα αν τα ασθενοφόρα των Δ στην Αθήνα δεν υπήρχαν, πόσο θα είχε μειωθεί η καθυστέρηση στα περιστατικά, που όπως λες είναι η αιτία;
    δεύτερον, μπαίνει το ζήτημα αν μια μερίδα εργαζομένων, επιθυμούν και προωθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία τα περιστατικά που χρίζουν ασθενοφόρο για την επιστροφή τους, είτε επιστροφής, είτε εξιτηρίου, είτε επανεξετάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία να σε δω τότε ποτέ πο γίνουν οι προσλήψεις. Κάθε χρόνο και λιγότεροι... Πώς έβγαλες την ομολογία μου; Εγώ λέω έκαβ μόνο επείγοντα και παντού. Παντού ασθενοφόρα, σε κάθε νομό μονάδα και ιατρός 24 ώρες. Βγάζεις συμπεράσματα μόνος σου. Έχει νομους χωρίς μονάδα και συ τον νταλκα σου με τα εισιτήρια. Επίσης δημιουργείς λάθος εντυπώσεις, ο κόσμος πάει στους ιδιώτες επειδή τα νοσοκομεία δεν αναλαμβάνουν την υποχρέωση τους για εισιτήρια. Στην αφήνω τώρα για να κάνω ένα ραντεβού του νοσοκομείου... Καλό κουράγιο με τα εισιτήρια, θα τα ψάξετε εσείς οι λάτρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας βάλουν μονάδα σε όλους τους νομους, είπε κανείς όχι;
    Μονάδες με γιατρούς ή μηχανές με διασώστες, αποφασίστε.
    Του νοσοκομείου είναι οι ασθενείς όχι τα ραντεβού και τα εξιτήρια, οι ασθενείς - άνθρωποι, οι οποίοι πληρώνουν ασφάλιστρα για να έχουν αυτές τις υπηρεσίες, όχι για να πληρώνουν εξτρά γιατί έτσι θέλουν οι εργαζόμενοι ενός οργανισμού που υπόκειται σε νόμους του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η άποψη ότι το ΕΚΑΒ έχει ανάμειξη στα εξιτήρια και ραντεβού των νοσοκομείων είναι του περασμένου αιώνα ακόμα και για τα Ελληνικά δεδομένα. Παραδέξου το, είναι αναχρονιστικό μοντέλο λειτουργίας του συστήματος. Είναι παράγοντας που εκφυλίζει τη λειτουργία της υπηρεσίας μας. Ίσως πρέπει να βρείς λόγους για να κάνεις αντιπολίτευση στην ΠΟΠΕΚΑΒ αλλά να μην έχεις τίποτε άλλο εκτός από τα δευτερογενή. Ρώτα να μάθεις ότι υπάρχουν τομείς που δεν βγαίνουν καν τα επείγοντα, που μένουν νύχτες με ένα και δύο ασθενοφόρα για νομούς ολόκληρους. Επίσης κάνε μια έρευνα και θα διαπιστώσεις ότι η πλειοψηφία των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ στην Ελλάδα είναι υπέρ της αποδέσμευσης των δευτερογενών από το ΕΚΑΒ και αυτό είναι επαγγελματική στάση και όχι πολιτικό-ιδεολογικό θεώρημα. Για να μην έχεις αυταπάτες λοιπόν το μοντέλο που θα δουλέψει το ΕΚΑΒ τα επόμενα χρόνια θα είναι με επίκεντρο το επείγον και τους ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, ξέρεις, αυτούς που ορίζει το Π.Δ. 62/2007. Μην ανησυχείς τα δευτερογενή θα τα αναλάβουν μια χαρά τα νοσοκομεία και οι ιδιώτες δεν θα βρουν έδαφος για να τα κονομάνε σε βάρος του βασανισμένου λαού. viva liberacion! social club!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επαγγελματικές στάσεις υπάρχουν πολλές, μια απ αυτές είναι και το να κάθομαι.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πολιτικοιδεολογικό θεώρημα.
    Επίσης δεν είναι ζήτημα αντιπολίτευσης στην ΠΟΠ ΕΚΑΒ, είναι επαγγελματική στάση και θέση, για να υπάρχει και να έχει λόγο ύπαρξης το ΕΚΑΒ με τη σημερινή του μορφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθομαι; Δηλαδή τι; Το πλήρωμα που είναι σε αναμονή για επείγον κάθεται; Σαν να μη μας τα λες καλά... Δεν κάθεται κανείς, απλά είναι σε αναμονή. Το σκεπτικό σου θυμίζει κακό αφεντικό του ιδιωτικού τομέα. Αν είναι έτσι όπως τα λες όταν τελειώνουν και τα εξιτήρια να καθαρίζουμε τα τζάμια της υπηρεσίας για να μην καθόμαστε. Η επαγγελματική σου στάση λοιπόν έρχεται σε αντίθεση με όλη τη διεθνή τακτική των ασθενοφόρων των επειγόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην αγχώνεσαι, το νέο ΕΚΑΒ θα έχει επίκεντρο τους ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ και το επείγον. Ακούστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο και να προσπαθεί κανείς, αν ο άλλος είναι αρνητικός, δεν πρόκειται να ακούσει.
    Είπα, προσλήψεις, προσλήψεις, προσλήψεις και παράλληλες δομές μέσα στο ΕΚΑΒ με αντικείμενο τα επείγοντα, τα διανοσοκομειακά, τις επανεξετάσεις και όλα τα υπόλοιπα.
    Μπορούν να συνυπάρχουν όλα αυτά μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό με τον αρνητικό είναι και για σένα ξέρεις. Αυτοί που θα εφαρμόσουν στη πράξη το "νέο ΕΚΑΒ" θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τα δευτερογενή και από ποιόν. Υπάρχει τεχνογνωσία από την Ευρώπη και Αμερική που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για εμπλοκή επειγόντων και δευτερογενών. Αντικείμενο για διαφορετικές υπηρεσίες επιτάσσει η κοινή λογική και τα επιστημονικά δεδομένα. Θα δυσκολευτούν πολλοί να το καταλάβουν αλλά έτσι γίνεται εδώ. Άσε που υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις του παρελθόντος που θα ληφθούν υπ όψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τελικά, τραγουδάς ωραία όταν θες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.