....

....

Όταν οι νεοφιλελεύθεροι γοητεύτηκαν από το σοσιαλιστικό σύστημα υγείας της Σουηδίας.


Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:
«Και μέσα στον χρόνο (τώρα είναι που θα ανατριχιάσετε!!!) θα ξεκινήσει η πιλοτική συνεργασία τριών δημόσιων νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με το σουηδικό μοντέλο».
Όντως ανατριχιάσαμε ακούγοντας ότι οι νεοφιλελεύθεροι γοητεύτηκαν από το σοσιαλιστικό σύστημα υγείας της Σουηδίας!!!
 
Και αμέσως ανέλαβαν οι θεραπαινίδες να εκλαϊκεύσουν το σουηδικό μοντέλο, μιας και οι παλαιότεροι το μόνο που γνωρίζαμε από τα μαθητικά μας χρόνια ήταν η σουηδική γυμναστική!!!

Ξεκίνησαν έρευνες και συνεντεύξεις με Σουηδούς και ιδιαίτερα όσους απασχολούνται στο Νοσοκομείο Καρολίνσκα και ο «Ελεύθερος Τύπος», η ναυαρχίδα της ΝΔ, πήρε συνέντευξη από τον πλέον αρμόδιο, τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Καρολίνσκα κ. Zoegas (κλικ εδώ).

Προσέξτε το πιο ενδιαφέρον σημείο του άρθρου:

«Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Καρολίνσκα, στο σουηδικό νοσηλευτικό Ίδρυμα κατά κανόνα δεν αγοράζουν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα. “Εντούτοις, έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε προσωρινά, αλλά δεν είναι τακτικό φαινόμενο” αναφέρει ο κ. Zoegas στον Ελεύθερο Τύπο».

Πουλάει λοιπόν φούμαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν προσπαθεί να μετατρέψει σε κανόνα στη χώρα μας αυτό που αποτελεί εξαίρεση στη Σουηδία.

Μα το κυριότερο είναι πως καταπίνουν αμάσητη τη δήλωση πως το Καρολίνσκα κατά κανόνα δεν αγοράζει υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.