....

....

Έγγραφη διαμαρτυρία γιατρών,για τις διακομιδές, με το ΕΚΑΒ του Κ.Υ Βάμου.


Το πρόβλημα των διακομιδών με το ασθενοφόρο του ΚΥ Βάμου είναι γνωστό στη διοίκηση εδώ και πάρα πολύ καιρό και κατατεθειμένο από το ιατρικό προσωπικό του ΚΥ Βάμου πάρα πολλές φορές. Οι διακομιδές με το ασθενοφόρο του ΚΥ Βάμου είναι γνωστό ότι δεν ακολουθούν το πρότυπο ασφάλειας του Ε.Κ.Α.Β. που απαιτεί ότι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κινούνται με την υποχρεωτική παρουσία εκπαιδευμένου πληρώματος δύο διασωστών .
Όταν δεν υπάρχουν δύο μέλη πληρώματος το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν κινείται. Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός του ΕΚΑΒ ή άλλος ιατρός που συνοδεύει περιστατικό αποτελεί τρίτο μέλος και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά μέλος του πληρώματος των δύο εκπαιδευμένων διασωστών.
Σε πλήρη αναντιστοιχία με το πρότυπο του ΕΚΑΒ το ασθενοφόρο του ΚΥ Βάμου, αν και καλύπτει όλο τον ανατολικό τομέα του νομού Χανίων υπό το συντονισμό του ΕΚΑΒ (και δεν κινείτε απλώς επικουρικά με τον τομέα του ΕΚΑΒ) κινείται με έναν μόνο πλήρωμα ασθενοφόρου που πέραν της εμπειρικής γνώσης στην μεταφορά του ασθενούς προς και από το ασθενοφόρο δε μπορεί να προσφέρει καμία άλλη βοήθεια στην παροχή της απαιτούμενης φροντίδας.
Επί χρόνια το τεράστιο κενό μπαλώνεται με τη χρησιμοποίηση εφημερεύοντα γιατρού ως δεύτερο άτομο του πληρώματος που ανεξαρτήτως εκπαίδευσης, εμπειρίας και ενασχόλησης με την επείγουσα προνοσοκομιακή ιατρική καλείτε να παίξει ρόλο. ιατρού, διασωστη, τραυματιοφορέα και νοσοκόμου ταυτόχρονα χωρίς απολύτως καμία βοήθεια. Επίσης ο ιατρός δεν καλείται να συνοδεύσει μόνο αυτά τα περιστατικά που χρήζουν ιατρικής παρέμβασης στο ασθενοφόρο ,αλλά το σύνολο των περιστατικών που μετακινούνται με το ασθενοφόρο στη βάση ενός μόνιμου, ιδιότυπου ηθικού εκβιασμού και καθ΄υπέρβαση των καθηκόντων του. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μία τεράστια κατασπατάληση των δυνάμεων του ιατρικού προσωπικού εις βάρος της καθημερινής εργασίας μας.
Επιπροσθέτως οι ιατροί του ΚΥ έχουμε εύλογες απορίες σε σχέση με το καθεστώς ασφάλισης και αποζημιώσεων σε περίπτωση ατυχήματος μας κατά τη διάρκεια διακομιδής. Με βάση τα παραπάνω πρέπει να επισημάνουμε:
Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και του ΕΚΑΒ οφείλει να εξασφαλίσει ενιαία πρότυπα ασφαλούς διακομιδής με σεβασμό απέναντι στους πολίτες και το ιατρικό (κυρίως) προσωπικό του ΚΥ Βάμου που καλείται να παρέχει υπηρεσίες που υπερβαίνουν κάθε έννοια ορθολογικής και σύννομης διαδικασίας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Οι γιατροί του ΚΥ έχουν υποχρέωση μόνο στις διακομιδές από το ΚΥ στο ΓΝ Χανίων και όχι στις προσκομιδές ασθενών ούτε στις διακομιδές από την οικία του ασθενούς στο ΚΥ ή στο ΓΝ Χανίων. Η ευθύνη αυτή ανήκει στο ΕΚΑΒ με τη χρήση κατάλληλων και πλήρως επανδρωμένων ασθενοφόρων. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συνεχιστεί η υποχρέωση των ιατρών ΚΥ Βάμου να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα και να χρησιμοποιούνται ως πλήρωμα ασθενοφόρου.
Το καθεστώς ασφάλισης των μόνιμα ή περιστασιακά επιβαινόντων το ασθενοφόρο πρέπει να διασαφηνιστεί πλήρους  με απόλυτα ξεκάθαρους όρους για τις αποζημιώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση ατυχήματος.
Οι ιατροί που υπογράφουμε το παραπάνω κείμενο δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια εάν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν υπάρξουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες από τη μεριά της διοίκησης για τον τερματισμό του εξαιρετικά προβληματικού καθεστώτος κίνησης του ασθενοφόρου του ΚΥ Βάμου.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ εγγραφη διαμαρτυρια σχετικα με ασθενοφορο

docmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.