....

....

Νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία με τη συμμετοχή ιδιωτών! Τι θα προβλέπει νομοσχέδιο



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει νομοσχέδιο το οποίο θα προωθήσει τους επόμενους δύο μήνες μετά από αυτό για τη δημόσια υγεία και την αξιολόγηση των Νοσοκομείων, και το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές.



Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και η συνεργασία με ιδιώτες για τη διαχείριση των προμηθειών στα νοσοκομεία. Η ανάθεση δηλαδή των Logistics θα μπορεί να γίνει σε ιδιώτες ώστε να παρακολουθούν τα εμπορεύματα που χρειάζονται τα νοσοκομεία, να διαχειρίζονται όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διανομή των προϊόντων, ενώ θα γνωρίζουν μεταξύ άλλων και τους απαιτούμενους πόρους.
Το σύστημα πάντως θα είναι κεντρικό και θα ελέγχεται πλήρως από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχεται νέο κεντρικό σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζεται»

Διοικητές νοσοκομείων με οδηγίες

Η εξοικονόμηση

Το νέο σύστημα θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 καθώς άμεσα θα πρέπει να εξοικονομηθούν πόροι από τις προμήθειες του ΕΣΥ
με κεντρικά ελεγχόμενους διαγωνισμούς που θα φέρουν κοινές τιμές για όλες τις νοσοκομειακές μονάδες.

Μέχρι σήμερα παρά τις όποιες εξαγγελίες, δεν έχει εφαρμοσθεί ένα κεντρικό σύστημα προμηθειών, με αποτέλεσμα σε κάθε νοσοκομείο να γίνονται παρατάσεις συμβάσεων με προμηθεύτριες εταιρείες και κάθε νοσηλευτική μονάδα να αγοράζει τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές.



Να σημειωθεί ότι η χώρα μας έχει δεσμευτεί στους δανειστές ότι θα εφαρμόσει ένα νέο σύστημα κεντρικών προμηθειών στα νοσοκομεία, με στόχο να γίνεται το 30% των αγορών με κεντρικές προμήθειες μέχρι τα μέσα του 2020 και το 40% έως τα μέσα του 2022.
Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, μέσα από κεντρικές προμήθειες μπορεί να επιτευχθεί όφελος περίπου στο 25% σε κάθε κεντρικοποιημένη προμήθεια.
Την ευθύνη όλων των διαδικασιών αναμένεται να έχει η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) η οποία και θα κληθεί να συνάψει συμβάσεις και με τους ιδιώτες για τα Logistics, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά το νέο έτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ΜΕΘ!

Ετοιμάζονται προσλήψεις γιατρών με ψηφιακές διαδικασίες! Όλες οι λεπτομέρειες

Διοικητές Νοσοκομείων: Έξι παραιτήσεις και επτά ανακλήσεις διορισμών! Όλα τα νέα ονόματα που ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

healthreport.gr 

23 σχόλια:

  1. Ένα ακόμη βήμα προς την... απελευθέρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Των επιχειρηματιών και της αγοράς!!!
      Ορισμένοι εργαζόμενοι όμως, γιατί χαίρονται;

      Διαγραφή
    2. Είναι φίλοι των... επιχειρηματιών!!!

      Διαγραφή
  2. Στη σωστή κατεύθυνση. Να γλυτώσουμε από θέσεις διευθυντών, τομεαρχών και προϊσταμένων, δεν κάνουν τίποτα από το να γλύφουν τους βουλευτές και να φωνάζουν στους υφισταμένους, από δουλειά και αποτέλεσμα τίποτα. Ιδιώτες σε όλα. Λεφτά από τα ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε σεις, δεν ξέραμε ότι στον Ιδιωτικό Τομέα δεν υπάρχουν Προϊστάμενοι, Διευθυντές, υπεύθυνοι, γλύφτες που καρφώνουν συναδέλφους, "ευέλικτες μορφές εργασίας", υποκατώτατοι μιθοί, καταργημένες συλλογικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες (τι είπατε; εκτός έδρας; Χαχαχαχαχαχαχα!), στιμένες λεμονόκουπες, συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας (να δούμε τον αρχιεπαναστάτη Βασιλάκη να μπουκάρει στο γραφείο του Δ/ντή με την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και τι στον κόσμο).......
    Σωστή η πρόταση στο τέλος "Λεφτά από τα ταμεία"... στους Ιδιώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχαχα χαχαχαχαχαχα χαχαχαχαχαχα!!!
    Ρε τι ζούμε!!!
    Πέφτει κάθε 15ημερο και νομίζουν ότι θα είναι το ίδιο και με τον ιδιώτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα αυτά που προανέφερες ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα, η εργατική νομοθεσία είναι ίδια για όλους. Όσο για τους μισθούς, αν εξαιρέσεις επαγγέλματα του ποδαριού, όλα τα άλλα είναι καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα. Κάνε την έρευνα σου και μετά μίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι σίγουρα, κάτι εταιρίες χρωστάνε ένα εξάμηνο μισθούς, άδειες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!!
    Τα λες αυτά μέσα από την ασφάλεια του δημοσίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια ασφάλεια του δημοσίου, που σε φορτώνουν άσχετα καθήκοντα; που σε εκβιάζουν να ασκείς καθήκοντα χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος; που είσαι ένα χρόνο απλήρωτος τα εκτός έδρας; Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αν είναι απλήρωτοι καλά θα κάνουν να ξυπνήσουνε και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Ξε ξαναλέω μη συγκρίνεις τις δουλειές του ποδαριού με τις σοβαρές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στις τράπεζες δεν είναι κανείς απλήρωτος, στις πολυεθνικές το ίδιο. Τα ωράρια τηρούνται μια χαρά και οι εργαζόμενοι πληρώνονται ότι λέει η νομοθεσία και περισσότερα. Ρώτα τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία αν είναι απλήρωτοι και με τι ασφαλιστικό καθεστώς εργάζονται, θα δεις ότι είναι καλύτερα από το δικό σου που είσαι στο δημόσιο.

      Διαγραφή
    2. Σε ξαναλέω, γιατί κάθεσαι στο δημόσιο και υποφέρεις με όλες αυτές τις κακουχίες;

      Διαγραφή
    3. Παραιτήσου λέμε, να βρεις την ησυχία σου απο τα καταναγκαστικά του ΕΚΑΒ!
      Να δοξάζεις και το αφεντικό σου...
      Να μην έχεις ανάγκη κανένα!!!
      Εεεε τώρα άμα σε λέει να κάνεις και κανένα σφουγγάρισμα στις τουαλέτες ή να μοιράζεις το πρωί το γάλα, μη δίνεις σημασία, νσ να λες δόξα τω θεώ που γλίτωσα από το ΕΚΑΒ!!!

      Διαγραφή
    4. Άντε να στα ξαναπώ. Εργάζομαι και στον ιδιωτικό τομέα. Κάνω δύο δουλειές. Οπότε οι θεωρίες σου περί δημοσίου και ιδιωτικού πες τες σε κανέναν που περιμένει το ΚΕΑ και το μέρισμα.

      Διαγραφή
    5. Άντε να στα ξαναπώ, αφού σου αρέσει ο ιδιωτικός τομέας και είναι τέλειος, γιατί κάθεσαι και μαραζώνεις, πρήζεις και εμάς τους ανεπρόκοπους και άσχετους, στον κακό δημόσιο τομέα και σε βάζουν να κάνεις πράγματα που δεν πρέπει και είναι παράνομα!!!

      Διαγραφή
    6. Εγώ φιλαράκι δουλεύω εκ πεποιθήσεως στο δημόσιο και βγάζω έξτρα χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα για να καλύψω τις φιλοδοξίες και τις ανάγκες μου. Σε αντίθεση με τους χιλιάδες ¨ανέργους¨ που δεν βρίσκουν δουλειά εγώ κάνω δύο. Ότι δεν μ αρέσει στα εργασιακά κάνω αγώνα να το αλλάξω, δεν κάνω γαργάρες ανάλογα με τη κυβέρνηση. Επιμένω για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ότι αν δεν τους αρέσει ας κάνουν αγώνα να τα αλλάξουν τα πράγματα, όπως κάνω και εγώ και οι υπόλοιποι στο δημόσιο.

      Διαγραφή
    7. Πρώτη φορά βλέπω κάποιον πού εκ πεποιθήσεως δουλεύει στο δημόσιο και να το λοιδορεί συνεχώς, αντί να το προασπίζει!!
      Η ανωμαλία ζει ανάμεσά μας εδώ και αρκετό καιρό!

      Διαγραφή
    8. Πως να βρουν οι άνεργοι δουλειές, αφού εσύ συμφέρεις;
      Ούτε ασφάλιστρα, ούτε τίποτα, αδήλωτη εργασία, αδήλωτα έσοδα, όλα μαύρα, η χαρά του φιλελε!

      Διαγραφή
    9. Έχεις μπερδευτεί τελικά...
      Μάλλον, καλύτερα να κάνουν οι του δημοσίου, για να έχουν δουλειά του ιδιωτικού!

      Διαγραφή
    10. Αν η κινητοποίηση τους είναι νόμιμη όπως αυτή της ΠΟΠΕΚΑΒ το 2017, μπορούν να κάνουν και στον ιδιωτικό τομέα.

      Διαγραφή
    11. Και αφού είναι νόμιμη, γιατί δεν την συνεχίζουν και σήμερα, αλλά αφήνουν το σύστημα και μας "εκμεταλλεύεται" εμάς του ΕΚΑΒ;
      ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν...

      Διαγραφή
    12. Εμείς το ξέραμε ότι ήταν νόμιμη γιαυτό και την κάναμε, εσείς είχατε αμφιβολίες και η απόφαση του δικαστηρίου σας το είπε και εσάς. Δεν συνεχίζεται και σήμερα επειδή τα χρήματα για τα οποία γινόταν η απεργία, καταβλήθηκαν. Μην προτρέχεις όμως, κάνε λίγες ημέρες υπομονή.

      Διαγραφή
    13. άντε να περιμένουμε...

      Διαγραφή
  7. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
    Ή βλαμμένοι ή στημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, δεν έχει άλλη εξήγηση, μάλιστα είναι απορίας άξιο, πως αντέχουν τέτοιες κακουχίες που έχει το δημόσιο και δεν παραιτούνται να απολαύσουν τα οφέλη και τα προνόμια του ιδιωτικού τομέα, απορώ!!!

      Διαγραφή

Από το Blogger.