....

....

«Έργα» επί ημερών ΝΔ και Βασίλη Κικίλια


Το άρθρο του Βασίλη Κικίλια που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα κείμενο στο οποίο εκτός από τις θριαμβολογίες περισσεύουν οι ανακρίβειες ιδιαίτερα σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού.
Πανηγυρίζει για τα κλινοσκεπάσματα και τις τουαλέτες που θα παρέχουν οι «εθνικοί ευεργέτες» εφοπλιστές με στόχο με αυτές τις χορηγίες – ψίχουλα να «ξεπλένουν» τα δικά τους ανομήματα.
Μιλά για χιλιάδες προσλήψεις όταν μέχρι σήμερα δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του να τρέξει έστω και τις ελάχιστες εξαγγελίες για προκηρύξεις που εκκρεμούν από τις αρχές του 2019.
Εξαγγέλλει παρεμβάσεις στα ΤΕΠ την ίδια ώρα που ο ίδιος μπλόκαρε ακόμα και τις ελάχιστες προκηρύξεις γιατρών την στιγμή που τα ΤΕΠ των νοσοκομείων στενάζουν και οι ουρές οδηγούν σε πολύωρες αναμονές. Ταυτόχρονα δεν αναφέρεται καθόλου  στην πρωτοβάθμια περίθαλψη που η έλλειψή της αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες της αυξημένης προσέλευσης ασθενών στα ΤΕΠ και η αντιμετώπισή της θα ανακούφιζε σοβαρά τα νοσοκομεία.
Δεν ξεχνά βεβαίως να επαναλάβει ότι στους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας με την είσοδο των ΣΔΙΤ από την μπροστά πόρτα στα εργαστήρια που το μόνο που θα επιφέρουν είναι νέα κέρδη για το κεφάλαιο και μεγάλα προβλήματα, λειτουργικά και οικονομικά, στα νοσοκομεία.
Η αδυναμία του υπ. Υγείας και του κ. Κικίλια να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα των Νοσοκομείων τον οδηγεί να χρησιμοποιεί τα επικοινωνιακά τεχνάσματα για να κρύψει την πραγματικότητα.
Όμως δυστυχώς οι καλές σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης και ο μονόλογος στα κανάλια και τον τύπο δεν πείθουν τους πολίτες που καθημερινά ταλαιπωρούνται για να έχουν υπηρεσίες υγείας, πολύ περισσότερο τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που βιώνουν την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει εδώ και χρόνια το δημόσιο σύστημα υγείας.
Πηγή: ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.