....

....

Και 5ο κρούσμα κοροναϊού! Που καταγράφηκε



Δήμητρα Ευθυμιάδου  
 
Και νέο κρούσμα κοροναϊού εντοπίσθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άτομο το οποίο είχε έρθει σε επαφή με το πρώτο κρούσμα στη συμπρωτεύουσα, την 38χρονη που ήταν ουσιαστκά και το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό στη χώρα μας.

Ήδη άλλωστε οι ειδικοί του ΕΟΔΥ είχαν προχωρήσει σε ιχνηλάτηση όλων των επαφών της εναρής γυναίκας, η οποία είχε επικοινωνήσει από την πρώτη στιγμή με τις αρχές προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Όπως τονίζουν πηγές, πρόκειται για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης. Η γυναίκα αναμένεται επίσης να παραμείνει για νοσηλεία στο ΑΧΕΠΑ μέχρι να ελεγχθεί υγειονομικά αλλά πιθανότητα για διάστημα 14 ημερών.
 
Ταυτόχρονα ξεκινά και πάλι η ιχνηλάτηση των επαφών του 5ου κρούσματος ώστε να βρεθεί με ποιους είχε έρθει σε επαφή.


Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να ελέγξει την εξάπλωση του ιού, αλλά η μεγάλη δυσκολία των ειδικών είναι ακριβώς επειδή τα περισσότερα περιστατικά είναι με ήπια συμπτώματα. Αποτέλεσμα είναι είτε κάποιος πιθανώς θετικοί στον κοροναϊό να μην το δηλώνουν καν στις αρχές, είτε να υποβαθμίζεται η κατάσταση.

Ωστόσο ο κοροναϊός μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, γι αυτό άλλωστε και απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις στα νοσοκομεία σε άτομα που πάσχουν από βαριά και χρόνια νοσήματα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμήθηκε η κατάσταση παρουσία του πρωθυπουργού.  Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κοροναϊό! Ανοίγουν νέα εργαστήρια ελέγχου”

healthreport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.