....

....

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ (ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο καρακατσιανοπουλος

Η Δ. Χαραλαμπίδου, που για ένα φεγγάρι διετέλεσε και βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ανάρτησή της - λίβελλο στο fb την 31.01.2020, προσπάθησε με τρόπο αήθη, συκοφαντικό και γεμάτο ψέματα, να με σπιλώσει προσωπικά, ηθικά και πολιτικά (άραγε μόνο εμένα;) :

(https://m.facebook.com/100001518261734/posts/2766282213432360/?sfnsn=mo)
 

Η Χαραλαμπίδου γνωρίζει προφανώς ότι οι κατηγορίες της είναι ψευδείς, ωστόσο η πολιτική της κουλτούρα, της επιτρέπει να τις χρησιμοποιεί ασύστολα.
 

Ας τις δούμε λοιπόν :
 

1. Γράφει η λιβελλογράφος για την προσωπική μου εργασιακή κατάσταση.:
«...ο ΣΥΡΙΖΑ τον "φρόντισε": δημιούργησε μία προσωποπαγή θέση για πάρτη του στην 4η ΥΠΕ και όλα μια χαρά.»


Κατ’ αρχή να ενημερώσω ότι από την πρόσληψή μου στο ΕΚΑΒ δηλ. από το
έτος 1986, πριν ακόμα αναλάβω την θέση του Πρόεδρου του ΕΚΑΒ, κατείχα
προσωποπαγή θέση, όπως και άλλοι συνάδελφοί μου, στο ΕΚΑΒ!
 

Η ίδια λοιπόν, γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι :
 

 Ότι “προσωποπαγής θέση” δεν σημαίνει κάποια εύνοια προς τον υπάλληλο που την κατέχει, αλλά αντίθετα σε ορισμένες περιπτώσεις, οι υπάλληλοι που κατέχουν
προσωποπαγείς θέσεις δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με υπαλλήλους που κατέχουν οργανικές θέσεις.
 

 Ότι οι προσωποπαγείς θέσεις στο Δημόσιο, είναι ένα εργαλείο της Δημόσιας
Διοίκησης, κατά τον σχεδιασμό των διαφόρων υπηρεσιών προκειμένου να
διασφαλίζεται η λειτουργικότητά τους.
 

 Ότι χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου κατέχουν θέσεις προσωποπαγείς.
Επίσης :
 

Κανένας ΣΥΡΙΖΑ, δεν δημιούργησε καμιά θέση για πάρτη μου, αλλά απλώς
μεταφέρθηκε η θέση που κατείχα από το ΕΚΑΒ, στην 4η ΥΠΕ.
 

Το δικαίωμα αυτό μου το έδινε ο Ν. 3730, τον οποίο όταν ψήφιζε η Κυβέρνηση της ΝΔ το έτος 2008, προφανώς δεν είχε στο νου της εμένα!
 

Εκτός κι αν θεωρεί ότι εγώ δεν θα έπρεπε να έχω τα ίδια δικαιώματα στους Νόμους με τους λοιπούς πολίτες (καθόλου παράξενο για τις αντιλήψεις της)!
Εργαζόμουν και εργάζομαι, στηρίζοντας την Δημόσια Υγεία με υπερηφάνεια, όπως κάνω εδώ και 34 συναπτά έτη! 


2. Γράφει στην ανάρτησή της επίσης για υποτιθέμενες μηνύσεις κατά Εργαζομένων και Σωματείου :


«...Ο τύπος αυτός(Καρακατσανόπουλος ονόματι) κατά την διάρκεια της προεδρίας του, έσυρε πάμπολλες φορές τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ στα δικαστήρια με αισχρές αιτιάσεις, καταθέτοντας σωρεία μηνύσεων εναντίον τους και προσωπικά αλλά και στο Συνδικάτο τους, και απαιτώντας μάλιστα να απαγορευτεί κάθε απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο......»


Καμία μήνυση κατά εργαζομένων του ΕΚΑΒ αλλά και κατά Σωματείου Εργαζομένων, δεν κατατέθηκε εκ μέρους μου, είτε ως Προέδρου του ΕΚΑΒ, είτε ατομικά. Ας ψάξει όσο θέλει, όπου θέλει, ας συμβουλευθεί τους νέους “συναγωνιστές” της της, που κατευθύνουν τέτοια δημοσιεύματα, αλλά δεν θα βρει πουθενά καμιά μήνυση.


Αντίθετα, αυτή η χειρίστου είδους συνδικαλιστική γραφειοκρατία, προσπάθησε να με σύρει στα δικαστήρια πολλές φορές. Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν ποινικοποίησα την πρακτική τους αν και θα μπορούσα να το κάνω, διότι υπήρχαν άπειρα ερείσματα.

Αυτή είναι και μια ουσιαστική διαφορά στην πολιτική αντίληψη, μεταξύ αυτής της
συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της δικής μου.


Την αντιπάλεψα όπως είχα υποχρέωση διοικητικά, αλλά και στα αστικά δικαστήρια, όπως είχα υποχρέωση και δικαίωμα.
 

3. Σχετικά με παράνομη και καταχρηστική επίσχεση εργασίας, όπως αποδείχτηκε δικαστικά :
 

α. Ξέρει πολύ καλά, ως μόνιμος συνδικαλιστικός σύμβουλος, ότι επίσχεση εργασίας, γίνεται μόνο στον Ιδιωτικό Τομέα (και πολύ καλώς γίνεται), σε περιπτώσεις μη καταβολής των τακτικών αποδοχών από τον εργοδότη, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.
 

Επίσης, ξέρει πολύ καλά, ότι στον Δημόσιο Τομέα δεν ισχύει η επίσχεση εργασίας ως μέσο διεκδίκησης (πλην της περίπτωσης εργαζομένων ως ΙΔΑΧ) γιατί οι αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων, τελούν υπό την εγγύηση του Δημοσίου. Κατά συνέπεια οι όποιες “αγωνιστικές κινητοποιήσεις” με επίσχεση εργασίας, γινόταν εκ του ασφαλούς, εις βάρος της Δημόσιας Υγείας και των πολιτών.
 

β. αφορούσε επίσης στην αποχή από τις Δευτερογενείς Μεταφορές με Ασθενοφόρα (δηλ. εξιτήρια/επιστροφές ασθενών στο σπίτι από Νοσοκομεία, μεταφορά από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο κ.λπ.)

Αυτό πρακτικά σήμαινε αποκλεισμό από τις μεταφορές αυτές, ιδιαίτερα των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των “ευέλικτα εργαζομένων”, των αστέγων, γιατί ανάγκαζε τους πολίτες να στρέφονται σε Ιδιωτικά Ασθενοφόρα, δηλ. στον Ιδιωτικό Τομέα με πολύ υψηλά κόμιστρα μεταφοράς, με αποτέλεσμα να περιμένουν για μέρες Ασθενοφόρο.
 

Η ανθρωποφαγική της ανάρτησή, δεν είναι τίποτα άλλο από αισχρά και συκοφαντικά ψέματα, τα οποία θα πρέπει να τ’ αποδείξουν κάποια στιγμή αυτή και όσοι τα ισχυρίζονται, σπιλώνοντας πρόσωπα και συνειδήσεις!
 

Τέλος, δυο πράγματα ακόμα:
 

 Η ουσία της υπόθεσης, αφορά στην αντιμετώπιση από πλευράς Διοίκησης του ΕΚΑΒ, της δράσης μιας ομάδας συνδικαλιστών-εργατοπατέρων που μόνος σκοπός τους ήταν η συνδιοίκηση του ΕΚΑΒ μαζί τους, για προσπορισμό ιδίων ωφελημάτων.
 

Δηλαδή αυτών που επιδίωκαν να μεσολαβούν στη διοίκηση για τα θελήματα και τις επιθυμίες των εκλογέων τους, με μόνο σκοπό να αναπαράγουν την προσωπική τους θέση ως συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Χωρίς κανένα ενδιαφέρον ουσιαστικά για την λειτουργία του ΕΚΑΒ, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την λειτουργία της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα μετά από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων.
 

Με ελάχιστη έως αναιμική παρουσία σε απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις “για την τιμή των όπλων”.
 

 Είναι φανερό ότι το αντιΣΥΡΙΖΑ άγονο πολιτικά μένος της ίδιας και μιας ομάδας
εργατοπατέρων του συνδικαλιστικού κατεστημένου, που περιλαμβάνει όλο το τόξο της “κανονικότητας”, από Ακροδεξιούς έως και περιφερόμενους ΠΑΣΟΚΙΝΑΛίτες Βενιζελοσαμαρικούς, δεν κόπασε ακόμα.
 

 Η ίδια υιοθετεί άκριτα, τα συκοφαντικά δημοσιεύματα γνωστής κίτρινης
ρυπαροφυλλάδας και άλλων “στρατευμένων” ΜΜΕ της περιόδου της τραγωδίας στο
Μάτι, συνοδοιπόρων της πλέον όπως φαίνεται.
 

Της εύχομαι καλή πορεία, με όλους αυτούς τους νέους “συναγωνιστές” της!
 

Κ. Γ. Καρακατσιανόπουλος
Μηχ/γος Μηχ/κός Τ.Ε.
τ. Πρόεδρος ΕΚΑΒ









Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.