....

....

Οι εικόνες της ντροπής από την επέλαση των ΜΑΤ

Οι εικόνες της ντροπής από την επέλαση των ΜΑΤ

Αποχώρηση με εκρηκτικό τρόπο για τους αστυνομικούς από Λέσβο και Χίο Φωτογραφίες και βίντεο καταγράφουν την βαρβαρότητα και την άγρια καταστολή Καλύπτει η κυβέρνηση τα βίαια περιστατικά Σφοδρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ με τον Α. Τσίπρα να ζητά παραίτηση Χρυσοχοϊδη
Σπασμένα αυτοκίνητα, χτυπημένοι πολίτες, δακρυγόνα και πεδία μάχης σε λιμάνια, δρόμους και… δάση. Αυτές είναι οι εικόνες που αφήνουν πίσω τους οι δυνάμεις των ΜΑΤ που επιστράτευσε το τελευταίο τριήμερο η κυβέρνηση για να επιβάλει αυταρχικά την κλειστά κέντρα κράτησης στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου.

Οι σημερινές εικόνες από το λιμάνι των Μεστών, όπως καταγράφονται σε φωτογραφίες και βίντεο, θα αποτελέσουν ένα από τα μαύρα κεφάλαια στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να σιωπά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να καλύπτει τις βιαιότητες.

Το «αποχαιρετιστήριο» γλέντι βαρβαρότητας

Μετά από τρεις ημέρες άγριας καταστολής κατά των κατοίκων της Λέσβου και της Χίου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, αποχωρώντας από το λιμάνι των Μεστών, έδωσαν μία τελευταία βίαια παράσταση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Αστυνομικοί με πολιτικά, φορώντας κράνη, κραδαίνοντας γκλόμπ επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και άγριο ξύλο στα όρια του βασανισμού κατά των διαμαρτυρόμενων, προτού αποχωρήσουν από την περιοχή.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν από τη σημερινή επέλαση είναι ενδεικτικά.






Την ίδια στιγμή ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες έρχονται στο φως για την λεηλασία κατά ιδιωτικών περιουσιών στην οποία επιδόθηκαν άνδρες των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο τις προηγούμενες ημέρες.


Σε μιάμιση σειρά η τοποθέτηση της ΕΛ.ΑΣ.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τη γενική κατακραυγή, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε για τα περιστατικά με μία ανακοίνωση μιάμισης σειράς, στην οποία σημειώνει αόριστα ότι θα διενεργηθούν οι απαραίτητες έρευνες.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου» αναφέρει η ανακοίνωση

Τα «παιδιά της διπλανής πόρτας» που τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλες αυτές τις ημέρες (τα οποία επιμελώς «απέκρυψαν» πολλά ΜΜΕ) ο πρωθυπουργός, που χθες έριχνε λάδι στη φωτιά της έντασης, σήμερα κάλυψε απόλυτα τους αστυνομικούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για άνανδρα χτυπήματα και για βίαια επεισόδια κατά αστυνομικών, ενώ έφτασε στο σημείο να δηλώσει «οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, εντός Βουλής, μίλησε για «άνανδρη και βίαιη βεβήλωση» των σωμάτων ασφαλείας, εγκαλώντας, παράλληλα, τον Αλέξη Τσίπρα.

Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι «όσοι ευθύνονται για τα ζητήματα που είδαμε χθες, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη μέχρι τέλους», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις αστυνομικές βιαιότητες.

«Δημιουργήσατε χάος και ανασφάλεια»

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάσταση που δημιούργησε στα νησιά.

«Με τις ιδεοληπτικές εμμονές σας. Με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Και με την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα, παράγετε ανασφάλεια και φόβο στον μέσο Έλληνα πολίτη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει «τη χώρα σε Φαρ Ουέστ», αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και στις συγκρούσεις στα νησιά και ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «κανονικούς τρομοκράτες» και «επιτελικό παρακράτος με ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης».

efsyn.gr 

1 σχόλιο:

  1. Για τα σπασμένα αμάξια ξέρουν ως μπάχαλοι στα Εξάρχεια πως πω το κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.