....

....

Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις στην ΕΕ για το θάνατο πρόσφυγα στον Έβρο

https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2020/27/320317-grieksegrens.jpg 

Εξηγήσεις για το θάνατο πρόσφυγα στα σύνορα στον Έβρο θα αναγκαστεί να δώσει η ελληνική κυβέρνηση στο ευρωκοινοβούλιο, παρά τη διάψευση του περιστατικού ως fake news και χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα επί των σοβαρότατων καταγγελιών. 

Σημειώνεται ότι πλήθος δημοσιευμάτων όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή τύπο από μεγάλα ΜΜΕ - όπως το Spiegel - φιλοξενούσαν σοβαρότατες μαρτυρίες και στοιχεία για πυροβολισμούς εναντίον προσφύγων από την ελληνική πλευρά που μάλιστα κατέληξαν στον θάνατο ενός 22χρονου Σύρου πρόσφυγα του Μοχάμαντ αλ Αραμπ στον Έβρο. 

Μάλιστα βίντεο των ερευνητικών ομάδων Forensic Architecture, Bellingcat και Lighthouse Reports, στοιχειοθετούν ότι έγινε χρήση πραγματικών πυρών από Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο στην συγκεκριμένη περίπτωση με θύματα εκτός από τον 22χρονο ακόμη έξι προσφύγες που τραυματίστηκαν. 
To tvxs.gr, μέσα στην πανδημία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες, στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr
Τώρα το θέμα πηγαίνει στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του ευρωκοινοβουλίου, όπου ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός αλλά και οι αρμόδιοι επίτροποι της ΕΕ (Μετανάστευσης - Μαργαρίτης Σχινάς και Εσωτερικών Υποθέσεων - Ίλβα Γιόχανσον) θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. 

Όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά, η Ολλανδή ευρωβουλευτής των Πράσινων, Τίνεκε Στρικ

«Κατόπιν αιτήματός μου, ο Έλληνας υπουργός και οι εμπλεκόμενοι Επίτροποι της ΕΕ θα εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής LIBE στις 6 Ιουλίου για να δώσουν διευκρινήσεις για το θανατηφόρο πυροβολισμό στα ελληνικά σύνορα. Πρέπει να ψάξουμε κάτω από κάθε πέτρα. Η θανατηφόρα βία εναντίον προσφύγων δεν είναι αποδεκτή στην Ευρώπη». 

On my request the Greek minister and the involved EU Commissioners will appear before our LIBE committee on 6 July to clarify the deadly shooting at the Greek border. No stone should be left unturned. Deadly violence against refugees in unacceptable in Europe.

Η ακρόαση στην επιτροπή θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την έρευνα των Bellingcat, Pointer (KRO-NCRV), Der Spiegel, Lighthouse Reports και Forensic Architecture. Σύμφωνα με την Στρικ, «πρέπει να σηκώσουμε κάθε πέτρα. Αυτή η ακρόαση είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Η Ευρώπη πρέπει τώρα να δείξει ότι υπερασπίζεται τις αξίες της και να διατηρήσει την αξιοπιστία της»

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.