....

....

Με τροπολογία διαχωρίζουν τους επικουρικούς και ανοίγουν το δρόμο σε απολύσεις συμβασιούχων

φωτο Αρχείου

Με μια τροπολογία   που πέρασε τελευταία στιγμή χθες στη Βουλή η Κυβέρνηση δίνεται παράταση -κοροϊδία για 1-2 μήνες (μέχρι 31-12-20) στις ενεργές συμβάσεις ενός μόνο μέρος των επικουρικών (ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων και τραυματιοφορείς)  ενώ οι επικουρικοί των άλλων κατηγοριών (παρασκευαστές, τεχνολόγοι ακτινολόγοι, διοικητικοί τεχνικοί, βοηθητικό προσωπικό κλπ) που λήγουν οι συμβάσεις τους τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη του 2020 οδηγούνται στην απόλυση.

Βεβαίως ούτε κουβέντα δεν κάνει η Κυβέρνηση για την τύχη των χιλιάδων συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα (ΣΟΧ, συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ κλπ) και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην ανεργία την ίδια ώρα που οι εργολάβοι είναι προ των πυλών.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που η παράταση των συμβάσεων γίνεται για ελάχιστο χρονικό διάστημα και με διαχωρισμό των εργαζομένων σε «χρήσιμους» και «περιττούς».

Οι μάσκες έπεσαν και τα χειροκροτήματα για τους ήρωες των νοσοκομείων δεν μπορούν να καλύψουν το μέγεθος αυτής της κοροϊδίας.

Το υγειονομικό κίνημα πρέπει τώρα να κινηθεί και να απαιτήσει:
  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου στο ΕΣΥ, αντίθετα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με την μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.
  • Εκδίωξη των εργολάβων και επαναφορά των υπηρεσιών που καλύπτουν ιδιώτες στο Δημόσιο
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις κατηγορίες και κλάδους.

ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.