....

....

Κορονοϊός και νέα μέτρα: Επιστρέφει η αποστολή sms στο 13033;

Κορονοϊός και νέα μέτρα: Επιστρέφει η αποστολή sms στο 13033;

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ώρες για τα νέα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Υπάρχει πρόταση για επιστροφή στο καθεστώς αποστολής sms στο 13033;
Σε κόκκινο συναγερμό είναι ξανά η χώρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και κάποιοι σπεύδουν να αφήνουν υπονοούμενα ακόμη και για επιστροφή στο καθεστώς αποστολής sms στο 13033. Ισχύουν όμως αυτά τα σενάρια;
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην έκτακτη ενημέρωση στην οποία προχώρησε ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι:
-Από 1/8 έως τις 31/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).
-Από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση ορθίων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα και
-Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.
Ωστόσο, πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι των νέων μέτρων υπήρξαν πληροφορίες για σκέψεις της Επιτροπής σχετικά με την επιστροφή του sms στο 13033, αλλά σε πιο ήπια μορφή.
Το iEidiseis, σε επικοινωνία που είχε με δυο λοιμωξιολόγους που συμμετέχουν στην Επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ανέφεραν πως κάτι τέτοιο είναι πρώιμο. «Δεν υπήρξε συζήτηση για το 13033 στην Επιτροπή, η οποία προηγήθηκε των ανακοινώσεων του Νίκου Χαρδαλιά. Είναι πρώιμο».
Από την πλευρά του υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε στο iEidiseis ότι«επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη στην κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.