....

....

Ευαγγελισμός / Η διοίκηση απαξιώνει τη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου



Σε καταγγελία ενάντια στην «υποβάθμιση και απαξίωση του θεραπευτικού έργου» της Ψυχιατρικής Κλινικής, που επιχειρείται από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προχώρησαν γιατροί και ψυχολόγοι του εν λόγω νοσοκομείου.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι μετά από ανεπίσημη ενημέρωσή τους, η διοίκηση του «Ευαγγελισμός» προχωρά στην «κατάσχεση», όπως αναφέρουν, των γραφείων των εργαζομένων της εν λόγω κλινικής και των ιατρείων εξέτασης, με σκοπό τη δημιουργία Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ), χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ή κάποια διαβούλευση.

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί και οι ψυχολόγοι κάνουν λόγο για «οριακά ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών» στην ψυχιατρική κλινική η οποία «λειτουργεί διαρκώς με πληρότητα 200% και με δύσκολες συνθήκες για ασθενείς και προσωπικό».

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο Ψυχίατρος χρησιμοποιεί ως κύριο εργαλείο το γραφείο του, προκειμένου ο ασθενής να αισθανθεί ασφάλεια και απόλυτη ιδιωτικότητα και να μπορέσει να εκφραστεί», σημειώνουν οι ίδιοι με επιστολή τους προς τον διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, επισημαίνοντας ότι «με την προτεινόμενη χωροταξική πρόταση, δεν είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία της Ψυχιατρικής κλινικής και δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια νοσηλείας των ψυχικά πασχόντων».

Τέλος με την ίδια επιστολή εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους «για την απαξίωση, την υποβάθμιση και την παρεμπόδιση του θεραπευτικού μας έργου και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας».

Αναλυτικά η επιστολή των εργαζομένων προς τον διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.