Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Κοινή Υπουργική Απόφαση διασταύρωσης αρχείων.



Με σοβαρό ενδεχόμενο μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του ΕΣΥ να αρνηθεί την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκδώσει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) προκειμένου να βρει εναλλακτικούς τρόπους να πιστοποιήσει ποιοι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν και ποιοι όχι.


(Κλικ εδώ για να ανακτήσετε την ΚΥΑ).

Εν ολίγοις η ΚΥΑ προβλέπει ότι διασταυρώνονται τα αρχεία που διατηρεί το πληροφοριακό σύστημα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου με τα αρχεία του Εθνικού Μητρώου εμβολιασμών που διατηρεί η ΗΔΙΚΑ. Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διασταύρωση αξιοποιούνται από τους Διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ, προκειμένου να προχωρήσουν σε αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων.

Το ερώτημα που εγείρεται μετά την έκδοση της συγκεκριμένης ΚΥΑ είναι γιατί την εξέδωσαν τελευταία στιγμή, ενώ πρόκειται για αυτονόητη διαδικασία ανάμεσα σε πληροφοριακά συστήματα που συλλειτουργούν και δίνουν σε ελάχιστο χρόνο στοιχεία. Ενώ λοιπόν ο νόμος 4820/21 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 23 Ιουλίου, αυτοί εξέδωσαν την ΚΥΑ στις 27 Αυγούστου, αφήνοντας να αιωρείται ως μέθοδος πιστοποίησης η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, με ορισμένους να το παρερμηνεύουν και ως κατάθεση του πιστοποιητικού στα Γραφεία Προσωπικού.

Η πλέον προφανής απάντηση βρίσκεται στη διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου να λειτουργήσει ταπεινωτικά απέναντι στους υγειονομικούς, είτε αυτοί είναι εμβολιασμένοι, είτε ανεμβολίαστοι. Ήθελαν να δημιουργηθούν ουρές μπροστά στα Γραφεία Προσωπικού με το πιστοποιητικό ανα χείρας, όπως οι νεοσύλλεκτοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης. Μάλιστα ορισμένες διοικήσεις άρχισαν να ζητούν από Διευθυντές Τμημάτων να δώσουν λίστες εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, συναντώντας κατηγορηματική άρνηση.

Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις διχαστικές τακτικές. Οι ίδιοι που επέλεξαν να ψηφίσουν αυτό το επαχθές και παράλογο μέτρο, οι ίδιοι ας το εφαρμόσουν χωρίς να αναζητούν συνεργούς.

Δική μας ευθύνη είναι να ενημερώσουμε και να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν ως πράξη ευθύνης απέναντι στον εαυτό τους και το κοινωνικό σύνολο που υπηρετούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου