Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στο σύστημα υγείας στη χώρα μας με φόντο την επέλαση του τετάρτου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς τα νοσοκομεία φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος,  συνολικά πολύ πάνω από 100 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, προσθέτοντας ότι είναι “τυχεροί άτυχοι όσοι βρίσκονται έστω σε  χειρουργικές αίθουσες, ΜΑΦ”.

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία πάνω από 60 είναι οι ασθενείς με κοροναϊό που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, προσθέτοντας πως κατά την χθεσινή εφημερία του Ιποκκράτειο νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εισήχθησαν 93 ασθενείς με κοροναϊό, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ανάλογο αριθμό με εκείνον που υπήρχε στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Όπως αποκαλύπτει, η ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι γεμάτη και 8 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στα χειρουργεία.

Σε ότι αφορά το ΑΧΕΠΑ, αναφέρει πως αυτή τη στιγμή 16 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε θαλάμους σε λίστα αναμονής.

“Σήμερα επικοινώνησα με εργαζόμενους μιας κλινικής κορωνοιου του ΑΧΕΠΑ.   Μου είπαν ότι έχουν περί τους 35 ασθενείς με κορωνοιο εκ των οποίων οι μισοί και πλέον πολύ βαριά. Υπάρχουν  διασκορπισμένοι  σε θαλάμους διασωληνωμένοι. Μπορούν να βάλουν το πολύ σε  9 ασθενείς    High Flow.  Δεν σηκώνει το δίκτυο παραπάνω.  Νοσηλευτές, γιατροί φοράνε  τις στολές υψηλής προστασίας και τις βγάζουν μετά από 8 ώρες. Κατουριούνται πάνω τους.  Ζαλίζονται , λιποθυμάνε. Δέχονται πρώτες βοήθειες και  ξανασηκώνονται.. Δύο χρόνια στη πρώτη γραμμή” προσθέτει ο κύριος Γιαννάκος.

leibadaarh
Φωτεινή Λαμπρίδη
«Επειδή θέλω αξιόπιστη και ανεξάρτητη ενημέρωση, η οποία είναι προϊόν έρευνας»
ΠΕΣ ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

 

Παράλληλα, αναφέρεται στο νοσοκομείο της Άρτας, αποκαλύπτοντας ότι είναι γεμάτο με σχεδόν 50 ασθενείς και δύο διασωληνωμένους εκτός μεθ, διευκρινίζοντας ότι από τα 220 ενεργά κρούσματα στη περιφέρεια τα 50 είναι από την εκπαίδευση.

“Τι μέτρα λαμβάνονται στα σχολεία, εκκλησίες, σώματα ασφαλείας, συγκοινωνίες κ.λ.π.;” διερωτάται ο κύριος Γιαννάκος και σημειώνει με νόημα ότι “Εκεί μετράει το πολιτικό κόστος. Τα νοσοκομεία δεν δίστασαν να τα σπογυμνώσουν  με  τις αναστολές”.

“Στη κατάσταση που φθάσαμε θα πρέπει να αποφασίσουν τι είναι  προτιμότερο;  Η οικονομία  ή οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται τζάμπα” καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

tvxs.gr