....

....

ΠΟΠ-ΕΚΑΒ Επιτέλους γυρίζουμε σελίδα



Αφού γυρίσαμε σελίδα και ήρθε η επιθυμητή κυβέρνηση, ας δούμε και τι ακριβώς έγραφε αυτή η σελίδα και ποιοι ζήτησαν προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με την επικάλυψη του εποχικού.
Αφιερωμένο σε όσους σχολιάζουν περί επικουρικών και ποιοι εισηγήθηκαν ώστε να ανοίξουν οι πόρτες για την αθρόα είσοδο εργαζομένων πολλών ταχυτήτων και εκβιαζόμενων πολιτικά και συνδικαλιστικα.




Δελτίο Τύπου

Επιτέλους γυρίζουμε σελίδα

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  31/10/2019 

 

Μέσα από τους συνεχείς αγώνες και δράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. όπως και των πρωτοβάθμιων σωματείων , το 2020 φαίνεται να είναι η χρονιά ορόσημο.

 

Επιτέλους γυρίζουμε σελίδα

 

Στην συνάντηση που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μας  με την νέα διοίκηση του ΕΚΑΒ , ο Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος:  «Το ΕΚΑΒ είναι μία υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης! Με την συνένωση ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ ο επιχειρησιακός ρόλος του ΕΚΑΒ αναβαθμίζεται και θα είναι Βασικός  πυλώνας  τις πολιτικής προστασίας. Το ΕΚΑΒ είναι ο αποκλειστικός εθνικός φορέας της προνοσοκομειακής φροντίδας. Αυτό το έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

 

Για το έργο των δευτερογενών διακομιδών( ραντεβού, επανεξετάσεις, εξιτήρια) που επωμίστηκε  το ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση των νοσοκομείων,  ο πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός και δήλωσε ότι θα το αναλάβουν οι ΥΠΕ με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε πρώτη φάση.

 Θα ακολουθήσει σχεδιασμός , βάση των δεδομένων, και θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πόσο προσωπικό χρειάζεται το ΕΚΑΒ και πόσο οι ΥΠΕ.

 

Διαχρονικά και φυσικά ακόμη πιο έντονα τα τελευταία χρόνια πρωταρχικός στόχος του συνόλου των εργαζομένων ήταν και  συνεχίζει να είναι:

·         Η αναγνώριση της ειδικότητας του Διασώστη Πλήρωμα ασθενοφόρου και η ένταξη της στο νέο οργανισμό.

·         Η τροποποίηση του οργανισμού.

·         Ακαδημαϊκή εξέλιξη και αναβάθμιση της ειδικότητας (ΑΤΕΙ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ).

·          Επαναφορά δαπάνης ετοιμότητας.

 

·         Αύξηση των εξαιρέσιμων Αποδοχών στους Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρων που εργάζονται στην κίνηση

·         Ειδικό μισθολόγιο για τους Εργαζομένους στο ΕΚΑΒ

·         Ειδικό Ασφαλιστικό  για τους Εργαζομένους στο ΕΚΑΒ

·         Μητρώο Διασωστών.

·         Μελέτη Δαπάνης Στολής των Μηχανικών Συνεργείου

·         Πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού-εποχικού προσωπικού.

·         Πρόταση με νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη εθελοντών διασωστών , στην προνοσοκομειακή φροντίδα ώστε σε έκτακτες ανάγκες, που αφορούν μαζικά ατυχήματα και φυσικές καταστροφές κλπ  να εντάσσονται στη δύναμη του ΕΚΑΒ για να καλύψουν τις βραχυπρόθεσμες επιχειρησιακές ανάγκες που προκύπτουν.

 

Σε όλα τα παραπάνω ήταν θετικός και ανοιχτός σε προτάσεις που θα δώσουν λύσεις μέσα από διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

 


                      ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


popekab.gr

34 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς πολλά τα γίδια και λίγοι οι μπιστικοί τσομπάνηδες.
      Και πάντα οι ίδιοι, σε Βορρά και Νότο!

      Διαγραφή
  2. Μήπως μάθαμε αν θα ψηφιστεί η ΚΥΑ και αν θα πάρουμε κάνα φράγκο για τα εκτός έδρας πριν τις γιορτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπατζηδες!!!
    Φτάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρασύρθηκε και η ποπ εκαβ με τους συμβασιούχους που έπαιρνε ο συριζα και νόμισε ότι έτσι πρέπει να γίνονται οι προσλήψεις στο εκαβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους Συμβασιούχους που έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ, τους έπαιρνε όπως μπορούσε εν μέσω Μνημονίου και κάλυψε τεράστιες ανάγκες μιας ΔΗΜΟΣΙΑΣ Υγείας κρατώντας το σύστημα όρθιο.
      Αυτοί που χειροκρότησαν, οι τσάτσοι της Κυβέρνησης, οι καθεστωτικού συνδικαλιστές του " Επιτέλους γυρίζουμε σελίδα" έκαναν πλάτες στη διάλυσή της ΔΗΜΟΣΙΑΣ Υγείας, όπως από την αρχή ήταν τ' όνειρό τους.
      Τρανό παράδειγμα ή απέχθεια στους Επικουρικούς συναδέλφους (τους οποίους δε θεωρούν συναδέελφους) και η άρνησή τους να τους εγγράψουν στα Σωματεία.
      Αυτούς δεν μπόρεσαν να τους πουλήσουν μεταθέσεις, μετατάξεις, μετακινήσεις, Ρεπό Χριστούγεννα και Πάσχα, εκτός έδρας και ότι έχει το "καλάθι των ρουσφετιών" τους.
      Οπότε τους θεωρούν επικίνδυνους.
      Όσοι ακόμα πιστεύουν στις εξαγγελίες των Ακαδημαϊκών συνδικάλων των γνωστών καθεστωτικών κλικών της Κυβέρνησης, σε Βορρά και Νότο, αγνοώντας τις ανάγκες μιας Κοινωνίας που αιμορραγεί, είναι άξιοι της μοίρας που περιμένει με την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, τους ίδιους και τα παιδιά τους.

      Διαγραφή
    2. Τι λες τώρα ρε φίλε, βάζεις στο ίδιο καλάθι όλα τα σωματεία; Έχει σωματεία που τους έγραψαν τη πρώτη μέρα και προστάτεψαν τους επικουρικούς από πολλές παγίδες, όπως του προγράμματος και των αδειών. Να είσαι προσεκτικός και να μη δημιουργείς εντυπώσεις.

      Διαγραφή
  5. Μόνο το καλό μας θέλουν και αγωνίζονται γιαυτο!!ΑΓΑΠΩ ΠΟΠ ΕΚΑΒ ΑΓΑΠΩ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΑΓΑΠΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑ ΣΑΛΙΑ ΣΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέσσερις επείγουσες παρεμβάσεις για αναβάθμιση του ΕΚΑΒ - 350 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και 70 μέσω PHILOS

    https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/perithalpsi-asfalisi/news/52607/tesseris-epeigoyses-paremvaseis-gia-anavathmisi-toy-ekav-350-theseis-mesw-asep-kai-70-mesw-philos-2.html

    Αυτός ο σχεδιασμός πότε θα εκτελεστεί, τον ξέχασαν;
    Αλλά είπαμε λεφτά υπάρχουν για την υγεία, αλλά όχι για το ΕΣΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτεραιότητα έχει το πρόγραμμα για την εκπαίδευση στα πτητικά μετά τα βαρέα και ανθυγιεινα μετά η μονιμοποίηση των επικουρικών μετά το καλάθι της νοικοκυράς και μετά το άναμμα του δέντρου με τον Πέτρο Ιακωβίδη στην Αριστοτέλους

      Διαγραφή
  7. Στην "επαρχία πάντως ελάχιστες ΥΠΕ..προσέλαβαν επικουρικους..
    Π.χ.στην Πέλλα..
    2 νοσοκομεία...
    Στο ένα προσελήφθη
    1επικουρικος....!!!Κ αναγκάζεται το εκαβ..Να κάνει τα εξιτηρια!!!Κ μάλιστα με την προτροπή των συντονιστών!!!που τυγχάνει ενας απο αυτους να είναι κ μεγαλοσυνδικαληστης!!!
    Κ μάλιστα να τα βαφτίζει όλα καρκινοπαθεις!!!
    Αλλά που να απευθυνθούν οι έρημοι οι εργαζόμενοι?
    Στα σωματεία?
    Στην ομοσπονδία?
    Αφού οι ίδιοι είναι παντού!!!
    Κ η αντιπολίτευση...
    Ανύπαρκτοι!!
    Δεν φάνηκαν Κ δεν πέρασαν ποτέ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν είναι έτσι οι μεγαλοσυνδικαλιστές....

      Διαγραφή
    2. Σε ποια αντιπολίτευση να απευθυνθείς ;
      Αυτοί έχουν χωριστεί στα δύο για την έδρα του υπηρεσιακού με το ποιος θα φάει ποιον.
      Ο αρχισυντονιστης της Θεσσαλονικης είναι και αυτός νονός στα εξιτηρια για να πάνε όσα θέλουν ;

      Διαγραφή
    3. Αν δεν φταίει η αντιπολίτευση τότε ποιος θα φταίει, ο Χατζηπετρης;
      Αν αυτά δεν τα βγάλετε εσείς στην επιφάνεια πως να τα μάθουν:

      Διαγραφή
    4. Κάντε δικό σας σωματείο στη Πέλλα για να δείτε άσπρη μέρα. Ανήκετε στο σωματείο που το Δ.Σ. έχει συντονιστή που σας δίνει τα εξιτήρια, που είναι και μέλος της ΠΟΠΕΚΑΒ που μέχρι χθες έκανε κινητοποιήσεις για τα εξιτήρια, συντονιστής που υποθετικά ήταν στην συζήτηση για την 1/11/2022 ¨τέλος στα εξιτήρια¨. Ακόμα σ αυτό το σωματείο είστε;
      Κάτι τρέχει πως να σας το πουν αλλιώς.

      Διαγραφή
  8. ROCK EKAB ποια ΠΟΠ τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το γίδι 🐐 που είναι να μας πει κάτι για τους επικουρικους, ποιοι εισηγήθηκαν και πως ήρθαν στο ΕΚΑΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε ... εχει το 🪅εχει προβλημα με την επιλογη και τοποθετηση των νεων επικουρικων
      Δεν επιλεχθηκαν αυτοι που επρεπε και ορισμενοι δεν τοποθετηθηκαν εκει που ηταν συμφωνημενο ανωθεν ...
      Πλεον ζητανε οχι το κεφαλι του επι πινακι αλλα ολοκληρον στην γαστρα με πατατες ....
      Θα μαθετε τις επομενες μερες ...
      Θα γελασει ο καθε πικραμενος ....

      Διαγραφή
  10. "Ακαδημαϊκή εξέλιξη και αναβάθμιση της ειδικότητας (ΑΤΕΙ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ)"
    Κάποιοι πουλώντας σανό, μπορεί να ελπίζαν ότι θα γίνουν και καθηγητές Πανεπιστημίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε σελίδα με εσάς που μας δουλεύετε τόσα χρόνια. Κομματόσκυλα πάτε να παραπλανησεται πάλι τους συναδέλφους ενόψει των εκλογών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε πιο κομματόσκυλα από σας έχει; Και είστε και πολλοί. Όλοι πρέπει να συνταχθούν μαζί σας; Να μη μιλάνε, να μη γράφουν; Βόδια σαν κι εσάς που ξεφτιλίζεστε με τις αλα καρτ μετακινήσεις και τις διευκολύνσεις; Ποιος πάει να παραπλανήσει; Νομίζετε ότι όλοι όσοι γράφουν εδώ είναι συριζαίοι; Δεν υπάρχουν άνθρωποι γενικά που σκέφτονται και που αηδιάζουν με το πλιάτσικο που γίνεται; Βουλώστε το επιτέλους, ούτε η υπηρεσία ούτε η χώρα σας ανήκουν αποκλειστικά. Κι αν είστε σε πανικό γιατί βλέπετε την κουτάλα να σας φεύγει, απλά διαχειριστείτε το. Όπως διαχειριζόμαστε οι υπόλοιποι τη χούντα που μας φορτώσατε.

      Διαγραφή
    2. Ξεσκεπαστήκατε τελείως.
      Φοβάστε να μην χάσετε τ' αυγά και τα πασχάλια.

      Διαγραφή
    3. Εδώ και κάποιους μήνες η Θεσσαλονίκη, ο Μάκης δηλαδή, στέλνει φίλους, παρατρεχάμενους, έγκριτους ψηφοφόρους του να καλύψουν το Κιλκίς. Ξεκινάνε από τον τόπο κατοικίας τους τη Θεσσαλονίκη για να καλύψουν το Κιλκίς που έχει περίπου σαράντα διασώστες. Όλοι αυτοί τσεπώνουν ένα χιλιάρικο από φύλλα πορείας και σειρά έχει ο επόμενος. Αν γινόταν αυτά τα αίσχη με σύριζα θα στήνονταν κρεμάλες. Τώρα απλά στήνονται στα τέσσερα μέχρι να έρθει η σειρά τους.
      Ελπίζω να αναλάβει σύντομα ο εισαγγελέας.

      Διαγραφή
    4. Και πως τους δίνουν 40 ευρώ στα 48 χιλιόμετρα απόστασης;πάνω από 160 λέει ο νόμος

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή είναι απόφαση της διοίκησης να καλύψει το Κιλκίς και όχι την Ημαθία; Με ποιο κριτήριο έγινε αυτή η επιλογή; Ας ερωτηθεί η διοίκηση να δούμε τι θα απαντήσει...

      Διαγραφή
    6. Ποια διοίκηση αποφάσισε; Ο κομματάρχης αποφάσισε και η διοίκηση απλά συμφώνησε. Όπως συμφωνεί και για όλα τα τέρατα που συμβαίνουν.
      Πάντως η Βέροια και η κάθε Βέροια χρειάζεται προσλήψεις και όχι μετακινήσεις προσωπικού, που έτσι κι αλλιώς τον μισό χρόνο της βάρδιας τον τρώνε στο πήγαινε έλα.
      Εισαγγελέας ακούει;

      Διαγραφή
    7. Προ των πυλών.

      Διαγραφή
  12. Επικουρικοί στο ΕΚΑΒ προσλΉφθηκαν για πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016 μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ. Στην συνέχεια προσλήφθηκαν πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΥΠΕ. Το έδαφος στρώθηκε για τα καλά για την ΝΔ η όποια άλλο που δεν ήθελε, συνέχισε πιο εντατικά τις προσλήψεις των επικουρικών. Τα 2 μεγάλα κόμματα ακολουθούν την ίδια πολιτική στην υγεία.. Το μνημόνιο δεν είναι δικαιολογία διότι και πριν τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι μνημόνιο είχαμε! Δεν είχαμε όμως επικουρικούς στο ΕΚΑΒ. Απλά βρήκε την εύκολη λύση. Η ΠΟΠ ΕΚΑΒ διευκόλυνε την όλη διαδικασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε όλη την οικονομική δυσπραγία έκανε και κάποιες νόμιμες προσλήψεις. Τώρα τι γίνεται; Επικουριλίκι και ταξιδάκια διασωστών γύρω γύρω σε όλη την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Επί ΣΥΡΙΖΑ ίσχυε το περίφημο 5:1 που αποδέχτηκε η Κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου χωρίς καμιά αντίρρηση στις προσλήψεις στο Δημόσιο.
      Τώρα που δεν ισχύει, για τί δεν προσλαμβάνει η Κυβέρνηση Διασώστες;

      Διαγραφή
  13. Κοντεύει να κλείσει τετραετία η ΝΔ στην κυβέρνηση και μια προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στο ΕΚΑΒ δεν έχει βγάλει, μόνο μπιρι, μπιρι και απο τηγανίτα τίποτα.
    Είπαμε λεφτά υπάρχουν, αλλά για τους ιδιώτες όχι για το ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφήστε ήσυχα τα γαλάζια παιδιά, μόνο αυτοί βραβεύουν τον Αδωνι και τον Πλευρη και αγκαλιαζονται και χορεύουν με τον Μιχο και το Λιγναδη.
    Όνειρο ζουν μην τους ξυπνάτε άλλωστε παντού χρειάζονται και μερικά γίδια, τσομπανιδες να τα βοσκανε και χρήσιμοι ηλιθιοι να τρώνε σανο .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ειπε ο σοφος συριζαιος!

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει το δικαίωμα να τα πει;
      Ή ακόμα δεν το κόψατε κι αυτό;

      Διαγραφή

Από το Blogger.