....

....

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΕΚΑΒ.



 17 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2024 προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων Αθήνας.Η παράταξη  ΤΑΣ ΕΚΑΒ αποφάσισε κατά την έναρξη του διοικητικού συμβουλίου να  καταθεσει υπόμνημα με τις προτάσεις -τοποθετησεις της και αμέσως μετά να αποχωρήσει.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΕΚΑΒ κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις:

1)Για το θέμα των ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΥΣΤΆΣΕΩΝ:

Τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΕΚΑΒ το θέμα των αυστηρών συστάσεων και μετά από ομόφωνη απόφαση του συμβούλιου αποφασίστηκε να θέσουμε το θέμα κατ ιδίαν στον προεδρο του ΕΚΑΒ.Μετα το τέλος του συμβουλίου συναντηθήκαμε μαζί του και μας δόθηκαν από πλευράς του  οι απαραίτητες εξηγήσεις.

2)Για το θέμα των μετακινήσεων για κάλυψη υποστελεχωμενων τομέων στο Αιγαίο και σε τομείς που έχουμε μέλη:

Τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΕΚΑΒ:

α)Να μας ενημερώσει ο υπεύθυνος του τμήματος παραρτημάτων για την δύναμη των διασωστών που θα χρειαστει να μετακινηθεί για την κάλυψη των νησιών μας καθώς και σε τομείς που έχουμε μέλη την περίοδο Ιουνίου -Ιουλιου-Αυγουστου-Σεπτεμβριου ειδικά την "καυτή" περίοδο αδειών Ιουλίου -Αυγουστου.

β)Οι διασωστες που θα μετακινηθούν από την ΚΥ Αθηνών προτείνεται να μετακινηθούν αυστηρά κατά την περίοδο της καλοκαιρινής τους άδειας,την περίοδο Ιουλίου -Αυγουστου, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί ο τομέας κάλυψης  των επειγόντων της Αττικής.

γ) Κρίνεται απαραίτητη η δημοσιοποίηση των τομέων που θα σταλούν οι διασωστες καθώς και των ονομάτων αυτών έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

δ) Προτείνεται η εφαρμογή κυκλικοτητας στη μετακίνηση των διασωστών που θέλουν να μεταβούν και να βοηθήσουν.

Αποφασίστηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο να υπάρξει πλήρης διαφάνεια καθώς και κυκλικοτητα στην μετακίνηση των εργαζομένων .

Το θέμα τέθηκε και στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ η απάντηση του οποίου ήταν θετική  και μάλιστα μας τόνισε ότι μπορούμε σε συνεννόηση με  τον υπεύθυνο των παραρτημάτων να το υλοποιήσουμε.

3)Για το θέμα των Μόνιμων προσλήψεων προσωπικού (διασώστες πληρώματα ασθενοφορου-   τεχνικό προσωπικό συνεργειου.) :

Προτάθηκε στο διοικητικό συμβούλιο από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΕΚΑΒ να σταλεί μια αυστηρή επιστολή διαμαρτυρίας προς την διοίκηση ΕΚΑΒ και το Υπουργείο υγείας στην οποία θα υπενθυμίσουμε τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε ως υπηρεσία ειδικά πριν την περίοδο της καλοκαιρινής σεζόν.Η αποφαση ήταν ομόφωνα θετική.Σε συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ αμέσως μετά το τέλος του συμβουλίου και σε ερώτηση που του τέθηκε από το σωματείο για τις μόνιμες προσλήψεις η απάντηση του ήταν ίδια με αυτή του Υπουργού Υγείας ότι δηλαδή θα υπάρξει μια καινούργια προκήρυξη που θα ανακοινωθεί έως το τέλος του 2024.

4)Για το θέμα του Προγραμματισμου θερινών αδειών -εξτρα βάρδιες: 

Ζητήθηκε από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΕΚΑΒ να γίνει αίτημα στον υπεύθυνο του γραφείου κίνησης για πλήρη ενημέρωση σχετικά με την υπάρχουσα δύναμη των επειγόντων καθώς και για την ανάγκη ή όχι έξτρα βραδιών για την θερινή περίοδο του 2024 και αν ναι ποσες θα είναι αυτές.Με δεδομένο ότι ο προγραμματισμός αδειών ολοκληρώνεται τέλος Μαίου με αρχές Ιουνίου ομόφωνα αποφασίστηκε να επανέλθουμε με ενημέρωση από τον υπεύθυνο του γραφείου κίνησης για το συγκεκριμένο θέμα μετά τις εορτές του πασχα.

5)Για το θέμα των Επικουρικων συναδέλφων.

Τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο για πρώτη φορά από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΕΚΑΒ το θέμα της συνδρομής των επικουρικών συναδέλφων στο μείζον πρόβλημα των μετακινήσεων για καλυψη υποστελεχωμενων τομέων στο Αιγαίο καθώς και στους  τομείς που έχουμε μέλη.

Αποφασίστηκε  να θέσουμε το θέμα στον πρόεδρο και αμέσως μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου σε συνάντηση που είχαμε μαζι του η απάντηση του ήταν ΘΕΤΙΚΉ.

Σε ερώτημα που θέσαμε στον πρόεδρο σχετικά με την αυξημένη μοριοδοτηση των επικουρικών σε επερχόμενες προκηρύξεις η απάντηση του ήταν θετική και ιδια με αυτή του Υπουργού Υγείας σε παλαιότερη συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 19 Μαρτίου 2024.

6)Για το θέμα των ΒΑΕ.

Τέθηκε από την παράταξή μας η παρακάτω πρόταση:

Συνταξιοδοτική ένταξη στα ΒΑΕ των υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ που υπηρετούν στα ΒΑΕ τα οποία προσδιορίζονται στην αρμόδια απόφαση και είναι αποκλεισμένοι επειδή διαθέτουν ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο και ταυτόχρονα ο χρόνος που έχει διανυθεί στα εν λόγω Επαγγέλματα επιβάλλεται να θεωρείται ως συνταξιμος χρόνος στα ΒΑΕ,χωρίς προϋποθέσεις και επιβαρύνσεις.Εργαζομαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και είναι αδύνατον να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες σε ηλικία άνω των 58 ετών, όπως διαμορφώθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται 25 έτη σε ασθενοφόρα να συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 58 ετών.

7) Για το θέμα των ΤΕΠ των νοσοκομείων:

Διαπιστώσαμε ότι παρατηρείται τον τελευταίο καιρό χαλάρωση στα ΤΕΠ ορισμένων νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο Αττικής  στον τρόπο παράδοσης -παραλαβης των ασθενων ,για τον λόγο αυτό προτείναμε να στείλουμε αυστηρές επιστολές προς τις διευθύνσεις των συγκεκριμένων νοσοκομείων, αλλά και προς την διοίκηση του ΕΚΑΒ.

8)Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του ΕΚΑΒ:

Θέσαμε το θέμα για το ξεπούλημα υπηρεσιών του ΕΚΑΒ σε ιδιώτες .Μίσθωση ιδιωτικών ασθενοφόρων για τη διακομιδή επειγόντων περιστατικών,για την κάλυψη των αναγκών Αρχαιολογικών χώρων.

Προτείναμε να σταλεί αυστηρή επιστολή διαμαρτυρίας προς την διοίκηση και το υπουργείο υγείας.

ΤΈΛΟΣ ΤΈΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΈΣ ΕΟΡΤΈΣ ΚΑΙ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΊΟΥ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΓΕΝΙΚΉΣ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΈΣ ΙΟΥΝΊΟΥ και η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνα θετική από τα μέλη του συμβουλίου.

ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ-ΖΙΩΓΑΣ ΠΑΥΛΟΣ


facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.