....

....

ΠΟΜΕΝΣ: Νομικά ζητήματα στην εμπλοκή του προσωπικού των Ε.Δ. στο Ε.Κ.Α.Β.


Δημοσιεύθηκε : 24 Απριλίου 2024

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμοι κ.κ. Διευθυντές,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται στο θέμα που είχαμε επισημάνει με τα (β), (γ) ,(δ) σχετικά και την (ε) επιστολή της ΕΣΠΕΑΧ, ως προς τη διάθεση, μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας.

2.   Το διατιθέμενο ή αποσπώμενο προσωπικό απαιτείται να διαθέτει άδεια οδήγησης κατηγορίας Β’ και να έχει εκπαιδευτεί σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών. Η διακομιδή των ασθενών διενεργείται: α) στην περίπτωση περιοχών αρμοδιότητας του Ε.Κ.Α.Β., με τη συνοδεία προσωπικού ειδικότητας διασώστη πληρώματος ασθενοφόρου, β) στην περίπτωση περιοχών αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως.

3.   Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) είχαμε τονίσει αρχικά ότι καθ’ όσον το διακύβευμα που καλείται να υπηρετήσει η ανωτέρω ΠΝΠ είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες, διακείμεθα θετικά ως προς την ενίσχυση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων. Ωστόσο τονίζαμε ότι για να επιλυθεί το ζήτημα, θα πρέπει αφενός η πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που επιβάλλονται για την λειτουργία του ΕΚΑΒ ώστε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης, αφετέρου δε είχαμε επισημάνει σοβαρά θέματα που μπορεί να προκύψουν από την απόσπαση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότητας οδηγού και για τα οποία θα πρέπει η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία να δεσμευθούν ως προς την επίλυση τους.

4.   Η σαφής δέσμευση της Κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματος, σε ότι αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ και την αυστηρή τήρηση του αρχικού χρονικού περιορισμού που προέβλεπε η ΠΝΠ, ήτοι της 31η Δεκεμβρίου 2023 προκειμένου να σταματήσει η διάθεση πολύτιμου έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εμπλοκές που ουδεμία σχέση έχουν με την αποστολή του, παραμένει μέχρι σήμερα γράμμα κενό περιεχομένου.

5.   Συγκεκριμένα παρατείνεται η εμπλοκή των συναδέλφων μας, για περαιτέρω χρονικό διάστημα μέχρι 30.9.2024, με ρύθμιση που ψηφίστηκε στην "εκπνοή" της αρχικής διάρκειας του μέτρου στις 22.12.2023 με τον Ν.5079/2023, ενώ παράλληλα παραμένει ασαφής η εμπλοκή των συναδέλφων μας που καλούνται να συμμετέχουν ως προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρων και φρονούμε  ότι η εφαρμογή της ΠΝΠ απαιτεί την ύπαρξη συγκριμένου θεσμικού πλαισίου, που θα θωρακίζει νομικά την εμπλοκή τους σε ξένα καθήκοντα, όπως αυτά  που αναφέρονται στην συγκεκριμένη Νομοθετική Πράξη! Άλλωστε η επείγουσα προνοσοκομειακή περίθαλψη, δεν περιορίζεται στην οδήγηση ενός οχήματος ούτε απλά στη διακομιδή των ασθενών, αλλά περιλαμβάνει ένα σύνολο χειρισμών και εφαρμογής επιστημονικών πρωτοκόλλων της επείγουσας ιατρικής.

6.   Επιπρόσθετα και σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλονται, εγείρονται σε πολλές περιπτώσεις θέματα εμπλοκής των συναδέλφων μας σε πράξεις και ενέργειες που ουδεμία σχέση έχουν με τα προβλεπόμενα στο πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου όπου ρητώς προβλεπόταν η απόσπαση συναδέλφων μας στο ΕΚΑΒ ως οδηγοί ασθενοφόρων. Ειδικότερα:

     α. Καλούνται οι συνάδελφοι μας που δεν έχουν υποστεί σχετική εκπαίδευση  να υπογράψουν ότι έχουν εκπαιδευτεί στην παροχή Πρώτων Βοηθειών μετά από σεμινάριο – διάλεξη τεσσάρων ωρών που πραγματοποιείται στις Μονάδες.

      β.  Ζητείται από συναδέλφους μας να τοποθετούν τους ασθενείς/ τραυματίες στα φορεία μεταφοράς και να τους ασφαλίζουν με τους ιμάντες δεσίματος.

      γ.    Ζητείται από συναδέλφους μας να προβαίνουν σε εξειδικευμένες  πράξεις όπως είναι η αντικατάσταση των φιαλών παροχής οξυγόνου στα ασθενοφόρα.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, Αξιότιμοι κ.κ. Διευθυντές,

7.    Αξιολογούμε ως σωστή την πρόθεση ενίσχυσης των ευαίσθητων  δομών του ΕΚΑΒ και του προσωπικού του, που καθημερινά δίνει με αυτοθυσία κάτω από αντίξοες και δυσμενείς συνθήκες την μάχη για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις άλλωστε στον καιρό της ειρήνης συμβάλλουν ενεργά και προσφέρουν τα μέγιστα με το κοινωνικό τους έργο, χωρίς βέβαια να απομειώνεται το κύριο επιχειρησιακό έργο τους.

Το να δεχόμαστε όμως ότι οι στρατιωτικοί ειδικότητας οδηγού, μπορούν να προβαίνουν σε διαδικασίες που περιλαμβάνουν ένα σύνολο χειρισμών και εφαρμογής επιστημονικών πρωτοκόλλων της επείγουσας ιατρικής σε ασθενείς ή τραυματίες που σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύει η ζωή τους, δείχνει προχειρότητα και ελαφρότητα που δεν συνάδει με το διακύβευμα που καλείται να υπηρετήσει η ανωτέρω ΠΝΠ που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες.

8.  Φρονούμε δε ότι η ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να ανταποκρίνονται σε κάθε δύσκολη αποστολή που τους ανατίθεται, δεν πρέπει να αποτελεί διαρκές άλλοθι στην χρησιμοποίησή τους, σε ανάγκες που αδυνατούν να υλοποιήσουν έτερα Υπουργεία ή στην ολιγωρία λήψης των απαραίτητων αποφάσεων από τις ηγεσίες των Υπουργείων αυτών.

9. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 



42 σχόλια:

  1. ΡΕ τι λένε αυτοί; αφού δεν υπάρχουν στρατιωτικοί σε προγράμματα εργασίας του εκαβ αφού...λένε κάτι διάφοροι εδώ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν βρεις το προγραμμα του ΕΚΑΒ, οχι των Κ.Υ του ΕΚΑΒ με τους στρατιωτικους να το δημοσιευσεις ηλιθιε που μας εχεις ζαλισει.

      Διαγραφή
    2. Εχουν ανακηρυχθεί τομείς του ΕΚΑΒ σε κέντρα υγείας με παπά και με κουμπάρο, με, με, με και ο άλλος λέει ακόμα παπάντζες, λες και οι ΕΚΑΒιτες που έχουν μετατεθεί εκεί είναι εξωγήινοι.
      Ποιος Γκέμπελς και κουραφέξαλα, εδώ η νέα του έκδοση.

      Διαγραφή
    3. Εξωγηινοι υπαρχουν, τρανο παραδειγμα εσυ.
      Το οτι εχουν μετατεθει η αποσπασθει βυσματικα εκαβιτες σε κεντρα υγειας δεν σημαινει ουτε οτι ηρθαν στρατιωτικοι στο ΕΚΑΒ αλλα φυσικα ουτε οτι τα κεντρα υγειας ανηκουν σε αυτο.
      Τα θαθαθαθαθα λοιπον στην παρεα σου σεναριογραφε επιστημονικης φαντασιας.
      Οταν ΘΑ βρεις ενα προγραμμα που αφορα αμιγως τομεις η παραρτηματα του ΕΚΑΒ ανα την Ελλαδα στους οποιους απασχολειται και στρατιωτικο προσωπικο να το αναρτησεις στο συριζομαγαζο σου.
      Αντε φλουφλη ολη μερα με την προπαγανδα σου.

      Διαγραφή
    4. Είμαι πρόσληψη και εργαζόμενος του ΕΚΑΒ με κωδικό μισθοδοσίας και με αριθμό μητρώου, αλλά τώρα που πήγα σε τομέα Κέντρο Υγείας δεν είμαι ΕΚΑΒ, είμαι της Νομαρχίας, αυτό μας λέει ο Γκεμπελς παραπάνω.
      Κυριάκος μέχρι να φύγει η κίτρινη σκόνη.

      Διαγραφή
    5. Ακου βλακα, βυσματα και αποσπασμενοι υπαρχουν σε πολλους τομεις του δημοσιου αλλα πληρωνονται απο τον φορεα που ανηκουν.
      Οταν βρεις παραρτηματα του ΕΚΑΒ και μονο του ΕΚΑΒ με στρατιωτικους ξαναελα με τον κηδεμονα σου να μας τα πεις και να μας τα δειξεις.

      Διαγραφή
    6. Υπάρχουν πολλά προγράμματα του εκαβ στα νησιά με κοινό πρόγραμμα και βάρδιες ένας εκαβιτης με έναν στρατιωτικό (Ικαρία), και ένας εκαβιτης με έναν οδηγό του κέντρου υγείας σχεδόν σε όλα τα νησιά ( Άνδρο,Τήνο, Κάρπαθο,κλπ)
      Οπότε φίλε μου μην είσαι απόλυτος, και για αρχή ασχολείστε με αυτούς που κρίνουν τις καλύψεις στα νησιά από εκαβιτες.
      Μετά Βάλτα και με τους στρατιωτικούς

      Διαγραφή
    7. Κοινο προγραμμα εκαβ- στρατου και εκαβ- οδηγου κ.υ δεν παιζει σε κανενα ολοκληρωμενο τομεα του εκαβ.
      Το οτι υπαρχουν 2-3 αποσπασμενοι εκαβιτες η αποφοιτοι της σχολης εκαβ με προσληψη στα κ.υ ειναι μια αλλη ιστορια.
      Οπου υπαρχει καθαρο παραρτημα εκαβ με 11 ατομα και ανω και δικο του κτηριο μολις βρειτε εναν στρατιωτικο να μας σφυριξετε.

      Διαγραφή
    8. Κέντρο καλησπέρα, το Α12 είναι έτοιμο, Γιώργος Μ με στρατιωτικό και και έχουμε το ΚΗΗ...

      Διαγραφή
    9. Μπράβο, μας έβαλες στη θέση μας, αυτό έλλειπε να είναι στρατιωτικοί σε οργανωμένους και πλήρες τομείς του ΕΚΑΒ, κατι το οποίο δεν προβλέπει και η ΠΝΠ, αφού αναφέρει ότι συνδράμουν όπου υπάρχουν ελλείψεις.
      Επιτέλους τα αυτονόητα έγιναν αντιληπτά στο πλατύ κοινό των εργαζομένων.

      Διαγραφή
    10. Το Α12 σε ποιον τομεα του εκαβ ρε προπαγανδοπουλε;
      Αντε βρες κανενα λαγουμι να χωθεις ολη μερα σε κραζουνε και μυαλο δεν βαζεις, αλλα τι λεω για κατι σαν κι εσενα βγηκε το πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι.

      Διαγραφή
    11. Το θες σε ηχητικό μάλλον για να σε πείσουμε, υπομονή θα γίνει κι αυτό, άπιστε Θωμά.

      Διαγραφή
    12. Τον τομεα δεν μας ειπες.
      Σε ποιο κ.υ γινεται αυτο και ασε τα ηχητικα της συριζομονταζιερας.
      Ειπαμε καθαρος τομεας Εκαβ, κοιμησου τωρα γιατι εισαι κουρασμενος και λες μ@λ@κιες.

      Διαγραφή
    13. Αι ρε βλήμα.. Πάρε τα χάπια σου..

      Διαγραφή
  2. Ου να χαθούν οι ψεύτες τι κάθονται και λένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο τραγικος διαχειριστης του site που προσπαθει να επιβαλλει τα θελω και τα πιστευω του αποκαλει φασιστες ολους οσους δεν τρωνε τις μλκιες που τους σερβιρει.
    Πιθανολογω πως ειναι εντελως αγραμματος γιατι αν ειχε εστω την στοιχειωδη μορφωση θα ηξερε πως ο ιδιος αποτελει τον ορισμο του φασιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρα στην υπομονη σου συναδελφε που καθεσαι ολη μερα να εξηγησεις του εξιτηριακια συριζομλκα.
    Ενα καρο ιστοριες και σεναρια θα αραδιασει προκειμενου να αναρτησει ενα προγραμμα του εκαβ με στρατιωτικους.
    Ο γνωστος εμμονικος μεταθεσουλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ανέστης Κουκουρίκος στην προώθηση της πολιτικής στην υγεία, ινστρούχτορας της ΝΔ.

      Διαγραφή
  5. 1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται στο θέμα που είχαμε επισημάνει με τα (β), (γ) ,(δ) σχετικά και την (ε) επιστολή της ΕΣΠΕΑΧ, ως προς τη διάθεση, μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας.


    Μπεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον φίλο των 8.37, σου έδωσα στοιχεία, Άνδρος Τήνος Μύκονος Ικαρία. Δεν ακούς ή σκόπιμα κανείς τον χαζό.ολα τα έκαβ στα νησιά στεγάζονται σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, πήραν τα κτίρια και τα ασθενοφόρα τους και όσο προσωπικό είχαν.πουβνα βρουν αυτοτελή τομέα με 11 εκαβιτες;ούτε σε 11 χρόνια
    Καλοπροαίρετα σου λέω να αλλάξεις το ποσό απόλυτος βεισαι και απλά να σκεφτείς μήπως είναι έτσι τα πράγματα. Οι δε οδηγοί των κυ είναι άνω των πενήντα και χωρίς ΙΕΚ
    Να εύχεσαι λοιπόν όταν πας διακοπές στα νησιά να υπάρχουν και αυτοί εστω για να κινηθεί το ασθενοφόρο, ή να φύγει μια διακομιδή πλωτού ή εναερίου μέσου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να προσευχηθούμε στον Άγιο Δαμιανό να διώξει τους στρατιώτες από τα ασθενοφόρα.Μετα ο Χρησταρας θα απονείμει πλακέτες στους υπουργούς για να κατευνάσει τα πνεύματα.
    Μια και ανέφερα τον Χρηστάρα να μας πει και η ομοσπονδία τι θα γίνει με αυτά που μας έλεγαν για κινητά ή τάμπλετ για το πρόγραμμα της axxon ,της εταιρείας της καρδιάς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο σε πόνεσε αυτός ο χρήστης και δεν τον βγάζεις από το μυαλό σου;

      Διαγραφή
    2. Εσύ που ειρωνεύεσαι τον Άγιο Δαμιανό. Από τη μια δεν μπορείς να εκτιμήσεις αυτό που έγινε με την Ιερά Σύνοδο και από την άλλη βγαίνεις και κλαις για ένα λαπτοπ. Φαντάστηκες ποτέ τι εικόνα βγάζεις για τον εαυτό σου ή νομίζεις ότι επειδή δεν γνωρίζουμε τη φάτσα σου δεν σε πιάνει η ντροπή; Ο Χρήστος και ο κάθε Χρήστος δεν έχει καμία υποχρέωση να σου απαντήσει για τα λαπτοπ. Δεν έχει κανένα λαπτοπ η ομοσπονδία για να σου δώσει, είναι ξεκάθαρα στη διάθεση της εταιρίας αν θα το κάνει. Άδικα προσπαθείς να δημιουργήσεις μια εικόνα για τον πρόεδρο του δευτεροβάθμιου οργάνου. Αυτό που κάνεις είναι στοχοποίηση και ορισμένοι το παρακάνετε.

      Διαγραφή
    3. Τι ακριβώς έγινε με την Ι.Σ. που δεν μπορούμε να καταλάβουμε;

      Διαγραφή
    4. Αυτό ακριβώς, το λες και μόνος σου, αδυνατείς να καταλάβεις.

      Διαγραφή
    5. Υψηλά νοήματα...ρασοφόροι, σανός, μίζες.

      Διαγραφή
    6. Σιγά, σιγά συμπληρώνεται το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, να βρούμε και μια οικογένεια να μας υιοθετήσει.

      Διαγραφή
    7. Ε ναι το μυαλό σας ορισμένοι μόνο σε αυτά μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, έτσι μάθατε και δεν μπορείτε με αξιοπρέπεια. Ότι και να δεις να συμβαίνει μόνο έτσι το ερμηνεύετε επειδή είστε διεφθαρμένοι για το τίτποτα.

      Διαγραφή
    8. Δηλαδή η απόφαση της Ι.Σ. να ορίσει τον Άγιο Δαμιανό προστάτη των διασωστών κρύβει για εσάς μίζα και σανό; Τι νομίζετε ότι όλοι σκέφτονται έτσι; Αν δεν έχετε τη σοφία να διακρίνετε τους συμβολισμούς τουλάχιστον μη γράφετε ηλιθιότητες. Μάθατε για το αυτονόητο και το λίγο να παρακαλάτε και να γλύφετε και όταν συμβεί κάτι το μυαλό σας πάει στη μίζα.

      Διαγραφή
    9. Εεεε ναι χρειάζεται και η βοήθεια της θρησκείας, όταν δεν έχουμε να στείλουμε, θα κάνουμε προσευχές στον Άγιο Δαμιανό.
      Αλλά δεν θα μας απαγορεύσει κανείς σε τι κλίμακα και πόσο παρακάτω θα εντάξουμε αυτή την απόφαση της ΙΣ σε σχέση με τα προβλήματα του ΕΚΑΒ.

      Διαγραφή
    10. Κάτι για την AXXON έχετε να μας πείτε εσείς οι συνδικαλιστές με τις ευχές του Αγίου Δαμιανού, όταν υπάρχουν μέλη της ΠΟΠ ΕΚΑΒ που δεν έχουν πάρει τα χρήματα του σεμιναρίου και η εταιρεία μας εμπαίζει με διάφορες σαχλές δικαιολογίες;

      Διαγραφή
    11. Καλά, εσύ που υπεραμύνεσαι της Ι.Σ. κλπ, απαλλάσσεσαι λόγω αποδεδειγμένης βλακείας. Οι ρασοφόροι κλπ πάνε μαζί με τον σανό και τις μίζες και φυσικά τις σκεπάζουν με το πέπλο της αγιοσύνης. Είθισται εξάλλου.
      Τώρα όσο για διαφθορά...δεν πρόκειται ποτέ να αποδειχτεί ποιοι τα πήραν κανονικά από την AXXON. Το πόπολο θα αρκεστεί στα ψίχουλα και στις αγιαστούρες.

      Διαγραφή
    12. Τί έγινε ρε παιδιά, διαβάζετε για την AXXON και σας πέφτουν τα τόξα και τα βέλη από τα χέρια;;
      Πως ν αντισταθείτε, πώς ν αντιδράσετε;

      Διαγραφή
    13. Να αποδειχτεί ποιοι τα πήραν από την axxon; Τι λες ρε ξεπεσμενε, ανισορροπε. Πετάς λάσπη μόνο. Αλήτη.

      Διαγραφή
    14. Προσέξτε βλήματα και το έγγραφο υπάρχει που ο άγιος Δαμιανός ορίζεται προστάτης όχι των διασωστών του εκαβ αλλά της ποπ εκαβ γιατί έτσι είπαν των παπάδων οι συνδικαλιστές της ομοσπονδίας.Τοσο μυαλό έχουν τέτοια προτείνουν.Υπαρχουν όμως και μηνύματα και μαρτυρίες που λένε στα μέλη ότι θα πάρουν τάμπλετ η κινητό και μετά το γυρίσαμε στο λαό τοπ.Αφηστε τα αυτά τώρα και να δώσετε ότι ταζατε γιατί εσείς είσαστε σε επαφή με την εταιρεία.Θα βγουν στον αέρα όλα ξεφτιλες που κάνετε τα παπιά τωρα

      Διαγραφή
  8. Να μας πούνε και για τους δέκα 10 συναδέλφους τους που δεν πήραν τα χρήματα του σεναρίου της AXXON και τρεις εβδομάδες τώρα δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση από την εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ έχουμε επίσημο έγγραφο από τον στρατό με σαφείς αναφορές στην εμπλοκή τους στα επείγοντα και οι επειγοντολόγοι-τούβλα-γλύφτες της ΔΑΚΕ θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα με στρατιωτικούς στο ΕΚΑΒ.
    Λες και θα τους ενέτασσαν στο πρόγραμμα της Αθήνας ή άλλων αστικών κέντρων. Στην περιφέρεια επικρατεί αυτό το αίσχος κι αυτήν αφορά η ΠΝΠ. Χαζέψατε απ' τον πολύ σανό και τα πολλά εκτός έδρας εξιτήρια, κατανοητό, μη γράφετε αηδίες όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καντα ρολο και βαλτα εκει που ξερεις τα εγγραφα κοπανε κι οταν βρεις παραρτημα του εκαβ με στρατιωτικους να .ας το πεις.
      Αιντε μακακα γιατι πολυ ασχοληθηκαμε μαζι σου.

      Διαγραφή
    2. Το τούβλο του εκαβ και γλύφτης για το ξεροκόμματο ξέφυγε. Μην ασχολείσαι μαζί μου, δεν απευθύνομαι σε αμοιβάδες.

      Διαγραφή
    3. Ταδε εφη πατσαβομουροπουλος.
      Ακομα τσουζει, ε;

      Διαγραφή
    4. Πατσαβάς, εκαβ, εξιτήριο, κεντρα υγειας, αργκ, ουργκ, ούγκα μπουγκα.. Όρκ ε Όρκ.

      Διαγραφή

Από το Blogger.