....

....

θέλησε να μετατρέψει την επιδημία σε εργαλείο καταστολής



Η αντιπολίτευση αντιμετώπισε την επιδημία του κορονοϊού με τη σοβαρότητα που αρμόζει σ΄ ένα υγειονομικό ζήτημα μείζονος σημασίας.  

Ενδεικτική είναι η χτεσινή δήλωση του Ανδρέα Ξανθού, τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Στηρίζουμε τη λογική των μέτρων έκτακτης ανάγκης με βάση εισηγήσεις επιστημόνων και διεθνείς πρακτικές».

Απεναντίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- τουτέστιν η επίσημη έκφραση της άποψης του πρωθυπουργού-  θέλησε να μετατρέψει την επιδημία σε εργαλείο καταστολής για την διαχείριση του προσφυγικού, με τα γνωστά οικτρά αποτελέσματα.

Δυστυχώς, το γεγονός δεν προέκυψε μόνον επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πιεσμένη από την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και αναζητά διέξοδο διαφυγής. Την ίδια στάση τήρησε και πριν δύο χρόνια, όταν ξέσπασε η επιδημία της ιλαράς. Τότε η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση και ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γεωργαντάς (νυν υφυπουργός) κραύγαζε στα μέσα ενημέρωσης «Καλπάζει η ιλαρά! Τι γίνεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς;» Δεύτερες φωνές στη συγχωρδία της τότε αντιπολιτευτικής αθλιότητας ο Βασίλης Οικονόμου και ο Ιάσων Φωτήλας.
Παρόμοιες κραυγές έβγαζε βεβαίως και το σύνολο της ΝΔ, πιστεύοντας πως έτσι έπληττε την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Καλώς έπραξε λοιπόν η σημερινή αντιπολίτευση και δεν ανταπέδωσε τα ίσα. Σε ζητήματα υγείας δεν χωρούν ούτε αντεκδικήσεις, ούτε μικρότητες. Μόνο καθαρές κουβέντες με επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς πανικό και με αξιοποίηση κάθε διαθέσιμού μέτρου και μέσου.


ygeianet.gr 

1 σχόλιο:

  1. Κι αντί να έρθει η επιδημία από τους πρόσφυγες, ήρθε από δυτικά με αεροπλάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.