....

....

Ιστιαία: Έκρυψαν από οδηγό ταξί οτι μετέφερε ύποπτα κρούσματα...

 
Σοβαρότατες καταγγελίες για λάθη και παραλείψεις έρχονται στο φως, για την υπόθεση του ζευγαριού τουριστών από τη Σερβία που έκανε διακοπές στην Αιδηψό και βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. 

 Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι κάλεσαν δύο ταξί για να μεταφέρουν τα ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο της Λαμίας, με...
προτροπή του προσωπικού στο κέντρο υγείας της Ισταίας. Τελικά η μεταφορά έγινε με ένα ταξί και η οδηγός από την Αρκίτσα καταγγέλλει πως κανείς δεν την ενημέρωσε ότι επρόκειτο για πιθανούς φορείς του νέου κορωνοϊού. 

 Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η γυναίκα κατήγγειλε πως το μόνο που της είχαν πει, ήταν ότι επρόκειτο για έναν «διαβητικό τουρίστα» που έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. «Με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είπαν ότι θα έρθει ένα ζευγάρι Σέρβων, και πως είναι διαβητικός ο κύριος. Περίμενα ένα ζευγάρι που έχει διαβήτη για να γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις. Από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας από έναν συνάδελφο και από μία ξεναγό. Αυτοί με πήραν τηλέφωνο, αυτό είναι καταγεγραμμένο στο κινητό μου». 

Το ζευγάρι έμενε στα λουτρά Αιδηψού με γκρουπ και μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας. Βοηθός ξεναγού περιγράφει πως μόλις η γιατρός εκεί άκουσε πως ο ασθενής με ήπια συμπτώματα ήταν Σέρβος και δεν αισθανόταν καλά, «κατευθείαν τους απομάκρυναν και δεν ήθελαν καν ούτε να τους εξετάσουν για τον διαβήτη» «Ήθελαν να τους στείλουν στη Λαμία και τους ζήτησαν να πάνε με ταξί, γιατί το κέντρο υγείας διαθέτει ένα ασθενοφόρο μόνο και "είναι πολύτιμο". «Δεν μπορούμε να σας δώσουμε το ασθενοφόρο γιατί αν γίνει κανένα τροχαίο θα πρέπει να το έχουν εδώ. Δεν τους κράτησαν. Το καταλαβαίνετε;» 

 Η οδηγός ταξί έμαθε τελικά την αλήθεια όταν έφτασε στο νοσοκομείο, καθώς η σύζυγος του Σέρβου βγήκε από το όχημα και έδειξε κάποιο μήνυμα από το κινητό της σε γιατρό του νοσοκομείου. «Μου λέει αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διαβητικοί, είναι για κορωνοϊό», θυμάται η οδηγός που, όπως ήταν φυσικό, πανικοβλήθηκε. Το ζευγάρι που βρέθηκε θετικό από τον μοριακό έλεγχο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας. Δείγμα ελήφθη και η βοηθός ξεναγού ενώ σε κατ' οίκον περιορισμό έχει τεθεί η οδηγός ταξί. 

 Αρνητικά τα 80 από τα 87 τεστ Προς το παρόν, θετικά είναι τα νέα από την Αιδηψό, καθώς από τα 87 τεστ που έγιναν στους υπόλοιπους Σέρβους τουρίστες τα 80 έχουν ήδη βγει αρνητικά και εκκρεμούν τα αποτελέσματα επτά ακόμη δειγμάτων. Μόλις έμαθαν τα αποτελέσματα, οι τουρίστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου τους. 

Το γκρουπ των Σέρβων τουριστών είχε μπει σε οικειοθελή καραντίνα, μετά τη διάγνωση του ζευγαριού και κλιμάκια του ΕΟΔΥ είχα σπεύσει στο σημείο κάνοντας τεστ στους επισκέπτες και σε 8 ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταλυμάτων.

nonews-news.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.