....

....

Οι αποφάσεις Αρείου Πάγου-εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες, το γκελ του Κασσελάκη, η «μαύρη βίβλος» του Αλέκου και τα Επείγοντα του ΠΑΣΟΚ

kalxas-new

24.04.2024 06:30

Καλημέρα σας

Την απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένουν όλοι αυτές τις ημέρες για να δουν εάν οι Σπαρτιάτες θα αποκλειστούν από τις ευρωεκλογές.

Το ζήτημα δεν είναι εύκολο – όσο κι αν φαίνεται τέτοιο. Φυσικά το εξόχως πιθανό είναι να αποκλειστούν, λόγω της σχέσης που φαίνεται να έχουν με τον Κασιδιάρη.

Αλλά μία απόφαση για ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή αυτή την ώρα είναι μία απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα. Που δημιουργεί και προηγούμενο.

Αλλά εάν όντως επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις που λένε ότι ο αποκλεισμός είναι βέβαιος, τότε θα είναι δεδομένη (και ανάλογη προφανώς) και η άλλη απόφαση, αυτή του εκλογοδικείου για τη συμμετοχή τους στις περσινές εθνικές εκλογές.

Για την οποία απόφαση ουδείς γνωρίζει το χρόνο έκδοσής της, αλλά χθες βράδυ φούντωσε μία φημολογία περί ανακοίνωσής της ακόμα και εντός αυτής της εβδομάδας.

–      Ποιο είναι το ενδιαφέρον; Στο εάν θα αποφασίσει το εκλογοδικείο την κατανομή των εδρών που έχουν κερδίσει οι Σπαρτιάτες, στα άλλα κόμματα ή θα υποδείξει την προκήρυξη εκλογών στις συγκεκριμένες περιφέρειες που το κόμμα είχε κερδίσει βουλευτές και τώρα πρέπει να γίνει αναπλήρωση.

Η φημολογία κινητοποίησε κομματικά επιτελεία, καθώς το σενάριο των συμπληρωματικών εκλογών αναφερόταν ως αρκετά πιθανό!

Εμφάνιση υπουργών

Βλέπω ότι ο Μητσοτάκης έχει πάρει τόσο σοβαρά τις ευρωεκλογές και τον προεκλογικό αγώνα, που βγάζει μέχρι και τους υπουργούς του να… δουλέψουν.

Να δουλέψουν υπό την έννοια ότι θα τρέχουν στα όρη, τα λαγκάδια και τις παραλίες για ψήφους ενόψει ευρωεκλογών.

Βλέπετε, ορισμένοι εξ αυτών δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο στα υπουργεία τους, οπότε είναι μία ευκαιρία τώρα να τρέξουν, να κουραστούν λίγο!

Όρισε κλιμάκια υπουργών με συγκεκριμένες χρεώσεις νομών και περιοχών.

Θα μπορέσουμε έτσι να δούμε και κάποιους ή κάποιες, που έχουν να φανούν από τις περσινές εκλογές…

Το γκελ με τον κόσμο

Ένα πράγμα που έχει κάνει εντύπωση στη νησιωτική περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη – και μάλλον δεν πρέπει να το υποβαθμίσει κανείς αυτό – είναι το… γκελ που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους απλούς πολίτες, που τον υποδέχονται.

Δεν ξέρω πόσο μετρήσιμο πολιτικά είναι αυτό το στοιχείο. Προφανώς δεν είναι ψηφοφόροι όλοι όσοι πάνε για μία χειραψία, μία κουβέντα ή σέλφι. Αλλά δεν είναι και να προσπεράσει κάποιος.

Ο Κασσελάκης φαίνεται να διαθέτει μία προσωπική γοητεία και στην απευθείας επαφή με τον κόσμο – πέραν των σόσιαλ μίντια δηλαδή.

Αν μετουσιωθεί ένα κομμάτι αυτής της «επικοινωνίας σε ψήφο, τότε μιλάμε για υπολογίσιμο αντίπαλο του Μητσοτάκη.

Ίσως γι’ αυτό κάποια φιλοκυβερνητικά μέσα αφιερώνουν μεγάλο μέρος της αρθρογραφίας τους για να του επιτεθούν, παρότι αναφέρεται από τις δημοσκοπήσεις γύρω στο 15%.

Ο Φλαμπουράρης και η «μαύρη βίβλος»

Έχουν πάντως μία αγάπη στον Κασσελάκη τα παλαιά (έως… αρχαία) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχω συγκινηθεί.

Και νοιάζονται, α, όλα κι όλα. Νοιάζονται να γίνει καλύτερος ο πρόεδρος, να βελτιωθεί και να τα καταφέρει στη δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει.

Γι’ αυτό και θέλουν να τον βοηθήσουν επισημαίνοντας τα λάθη του, ώστε να μην τα ξανακάνει.

Να, ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης για παράδειγμα. Κυκλοφορεί έχοντας υπό μάλης τη «Μαύρη Βίβλο με τα 25 λάθη του Στέφανου Κασσελάκη» – τόσα έχει σταχυολογήσει μέχρι στιγμής, αλλά είμαι βέβαιος ότι η αριθμητική του έχει μία δυναμική.

Οι άλλοι κάνουν «Μαύρη Βίβλο» με τα κυβερνητικά σκάνδαλα, ο Μπαρμπαλέκος ασχολείται με τα λάθη του Κασσελάκη!

Επείγοντα

Μετά και τα άσχημα μαντάτα για το ΠΑΣΟΚ από τη χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll, στο χώρο του Κινήματος αναζητούν τις αιτίες μίας υποχώρησης που σε λίγο θα δείχνει ανεπίστρεπτη.

Και το πιο πετυχημένο το είπε ένα έμπειρο στέλεχος με χιούμορ. Παρομοίασε το ΠΑΣΟΚ με τα… Επείγοντα των νοσοκομείων. Στα οποία πάει κάποιος όταν έχει ανάγκη, αλλά μετά δεν έχει ξανά επαφή, καθότι αναλαμβάνουν άλλα τμήματα την περίθαλψη, που απαιτείται.

«Έτσι και το ΠΑΣΟΚ, κάνει μία παρέμβαση σε ένα θέμα μόλις αυτό φουντώσει και στη συνέχεια το αφήνει, δεν υπάρχει μία συνέπεια, ένα σχέδιο» έλεγε ο άνθρωπος, χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του… Ένα συναίσθημα που απαντάται όλο και πιο συχνά τελευταία στο πασοκικό στρατόπεδο.

 

topontiki.gr 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.